WK spaaracties

geroosterde venkel

Zondag 11 juni barst het WK Voetbal 2010 helemaal los. Om het voetbal heen barst er natuurlijk ook van alles los. Oranje kleding, oranje accessoires, oranje schmink, Hollandse hits en natuurlijk een hoop gezelligheid. En sinds de ‘wuppie’ hype van de Albert Heijn tijdens het WK Voetbal van 2006 draaien de spaaracties van grote supermarkten die jaar ook op volle toeren.

Aangezien het succes rondom de voetbalplaatjes van de AH al zo belachelijk groot was, beloven alle spaaracties tijdens het WK natuurlijk ook een enorm succes te worden. Kinderen zullen je weer bespringen nadat jij net je boodschappen hebt afgerekend en ook zal er weer volop geruild worden op school en tijdens het buitenspelen.

Als moeder zijnde is het dan ook niet raar dat je met het boodschappen doen rekening houdt met de wensen van je kind. Bij de supermarkt met de leukste spaaractie, volgens je kind, ga jij je boodschappen halen. Nou was de AH vier jaar geleden ongeveer de enige supermarkt met een speciale spaaractie, nu heeft zo ongeveer elke supermarkt er één bedacht. Lekker veel keus dus!

Hieronder een selectie van wat spaaracties.


C1000
Bij de supermarkt C1000 ontvang je bij elke aanschaf van tien euro en hoger een gratis VoetbalGOGO en een sticker. In totaal zijn er negen landenteams met elk hun eigen GOGO’s. Ook is het Nederlands elftal natuurlijk te sparen.


Plus
Ontvang bij elke 15 euro aan boodschappen een WK Juichbandje. Voor elk deelnemend land aan het WK is er een Juichbandje gemaakt. In totaal zijn het er dus 32. De vraag waarom je een bandje van een ander land, behalve Nederland, zou willen hebben is nog onbeantwoord.


Hoogvliet
Een Stacky van de Hoogvliet ontvang je bij boodschappen boven de 15 euro. In totaal zijn er 18 verschillende soorten Stacky’s, ieder verkrijgbaar in vier verschillende kleurtjes. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk Stacky’s op elkaar te stapelen. Ook maak je kans op een prijs wanneer je een oranje Stacky hebt.


Super de Boer
De Oranje Bungels hebben de vorm van Zuid-Afrikaanse beesten, maar dan in een oranje supportersoutfit. Er zijn 24 verschillende soorten van de Bungels en je ontvangt er één wanneer je een actieproduct aanschaft bij de supermarkt.


Dirk van den Broek
Van elk land dat deelneemt, is er een WK Handje gemaakt. Wanneer je collectie compleet is kun je er ook een voetbalspel mee spelen. Je ontvangt de WK Handjes bij boodschappen boven de 15 euro en bij het aanschaffen van actieproducten.


Coop
Bij een aankoop van één van de geselecteerde producten ontvang je bij deze supermarkt een Oranje Buddy. Dit oranje geval maakt geluid als je er in knijpt. De Buddies zijn in 16 varianten verkrijgbaar.

Dan is er natuurlijk nog één grote supermarkt die mist: Albert Heijn. Zij hebben hun spaaractie echter nog niet bekend gemaakt, omdat ze willen wachten tot het juiste moment. Wel is bekend dat de website www.beesies.com is. Er wordt verwacht dat Albert Heijn pas enkele dagen voor het voetbalfestijn begint met haar spaaractie. Nog even wachten dus.

Wil je, je kind nou een beetje sturen bij zijn of haar favoriete spaaractie, dan is het misschien handig om de deze tabel eens te checken. Hierin kun je een compleet overzicht vinden van de spaaracties van alle supermarkten en wat het eigenlijk precies kost om een hele collectie te sparen. Ook niet onbelangrijk natuurlijk.

Veel spaarplezier!