Zalmtaartje met peperbessenroom

geroosterde venkel

Bereidingstijd: 15 min

Benodigde hoeveelheden per persoon
1/4 citroen
1 handje gemengde sla (babyleaf Mesclun)
1 tl roze peperbessen
25 gr gerookte Noorse zalm (zalmhuis Steur)
50 gr zalmfilet zonder vel
20 ml creme fraiche (Isigny, AOC)

Heb je dit al in huis?
1 snufje zwarte peper (korrels Sarawak)
1 snufje zeezout (Sylvain LeDuc)

Bereiding
1. Pers de citroen uit. Snijd de zalmfilet en gerookte zalm in heel kleine blokjes. Meng beide zalmsoorten met 1/3 van de crème fraîche en breng op smaak met citroensap, zeezout en peper.

2. Breng de resterende crème fraîche op smaak met een beetje citroensap. Kneus de roze peperbessen in een vijzel of met de bolle kant van een lepel.

3. Voor de opmaak leg je een open (kook)ring of grote koeksteker op een bord en schept er 1 portie van de zalmtartaar in. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Verdeel de crème fraîche er over en bestrooi met de roze peperbessen. Haal de ring voorzichtig van het bord. Serveer met een handje gemengde sla.

Bron: Janneke Philippi