Zamarra’s laatste blog

Lieve lezers en lezeressen, na zeventig Viva-blogs ga ik er mee stoppen, de koek is op. Ik heb in die zeventig weken wel zo’n beetje alles over mezelf verteld wat er te weten valt. Dat ik geen perfecte moeder ben, dat mijn vakanties soms tegenvallen, dat ik niet van SM houd (maar er wel over schrijf) dat ik geen tieten heb en dat ik lang, heel lang naar een huis gezocht heb na mijn scheiding.

In antwoord op mijn blogs kreeg ik reacties van jullie. Hartverwarmende, vrolijke, lieve, bestraffende, zure en geïrriteerde reacties. Ik las ze altijd, allemaal. Vaak met tranen in mijn ogen. Soms van het lachen, soms van verdriet. In deze allerlaatste blog wil ik jullie een kleine bloemlezing geven van de reacties die eruit sprongen voor mij. Tot ooit!

Liefs

Zamarra

 

“Meestal kom ik alleen voor het forum, maar bij de startpagina trok dit toch mijn aandacht. Prachtig verwoord!!”

 

“Ik vind jouw taalgebruik stuitend. “kop”, “janken”, “je bent toch geen wijf”, “laten donderen”. Wat is er mis met de woorden “hoofd”, “huilen”, “vallen? En ik vind het hemeltergend wanneer ik lees dat jij je kind een week rond laat lopen met een gebroken arm. Ik zal even een zin schrijven waarin het woord wijf wat mij betreft wel op z’n plaats is: Ik vind jou een naar wijf, Zamarra.”

 

: Een kind hoeft niet in elkaar gemept te zijn alvorens het serieus te nemen. Dit is gewoon een verfrissend nuchtere moeder, die haar kinderen juist serieus neemt: door niet op iedere zeur of klaag te reageren met een achgottegottegot hier is een pleister/knuffel/peptalk. Jullie moeten niet de moraalridders uithangen, het valt echt wel mee. Relax”

 

“Ik begin nu echt te vermoeden dat Zamarra het er om doet om afgezeken te worden als moeder! Begint een beetje nep te lijken. Schrijf eens een blog met een positieve insteek, idee?”

 

“Ge-we-ld-ig geschreven, lag bijna op de grond van het lachen!
Humor en zelfspot zijn veel kostbaarder dan tieten!”

 

“Viva, mogen we een blogger krijgen die wel met humor over kinderen schrijft en waarbij ik niet elke keer hoef te denken: het zal je toch overkomen als kind…”

 

“Ben ik nou echt de enige hier die Zamarra’s blogs wel amuserend vind? Maar misschien komt het ook wel dat ik wel houd van een beetje sarcastische schrijfstijl en omdat ik geen kinderen heb….”

 

“Wat een onzin blog weer:( Ik ben volgens mij ook niet een van de weinige uitzonderingsgevallen. Ik denk eerder dat jij graag de aandacht wilt trekken. Is het niet over je kinderen die een week met een gebroken arm rondlopen, of een week met een oorontsteking. Dan probeer je met een ordinaire titel aandacht te trekken. En ook ik ben echt niet preuts”

 

“Ik denk dat de schrijfster het gewoon sarcastisch bedoelde. Dit is wel de meest cynische manier van ‘reclame maken’ en ze wist hoogstwaarschijnlijk vooraf al dat dit geen effectieve manier zou zijn. Het is duistere humor 2.0.”

 

“Goede reactie trouwens, Zamarra. (beetje laat). Groot gelijk. Ik ben/was ook 1 van de ‘zuren’ maar je moet het je vooral niet aantrekken! Chapeau.”

 

“Zijn dit jouw billen?… Dit plaatje wou ik echt niet zien, echt niet. (maar viva toont het wel meteen op de site, geen ontkomen aan)”

 

“Zeg ik Hoer?? Hahahahahahahaha..ok..beetje dislectisch begin ik nu ook te worden! (Voor de ontdekkers onder ons…moet dus ” hier” zijn )”

 

“Tja, je wil het vast niet horen, maar ook ik sluit me aan bij de anderen. Je verhalen komen erg gemaakt over. Goh wat ben jij grappig en leuk *not*. Misschien je aandacht eens meer gaan richten op je kinderen, en die een normale opvoeding geven, in plaats van net te doen alsof je zo grappig bent. Gauw maar weer de WEL leuke blogs van andere bloggers lezen. Die van jou sla ik voortaan over. Om te janken!”

 

“Nou, daar zal ze echt op zitten wachten. Op al die wijzende vingertjes van mensen waarbij dit soort dingen nóóóóóit zouden gebeuren. Niet meer doen dus, en als het wel weer gebeurt kan je er beter geen blog over schrijven, want dan komt de moederbrigade om de hoek rennen om je een schuldgevoel aan te praten, als je dat al niet hebt. Hoe is het nu met je stoere man?”

 

“Ghe, iets zegt me dat Zamarra deze reacties niet had verwacht hahaha.
Weer een verkeerde keuze LOL”