De goedheiligman strooit er altijd rijkelijk mee: Sinterklaas snoepgoed. Op je werk een chocoladeletter, van je oma een zak pepernoten en natuurlijk voor de kids wat marsepein. Allemaal lekker en aardig, maar op een gegeven moment ben je er wel een klaar mee. Wat doe je dan met dat overgebleven Sinterklaas snoepgoed? Weggooien is zonde, dus probeer dit eens met de restjes.
- Beleg
Klinkt gek, maar is het proberen waard: gestampte pepernoten op brood. We doen het al eeuwen met speculaasjes en schuddebuikjes, dus waarom niet met pepernoten? Lekker met een dikke laag roomboter op wit brood. - Cheesecakebodem
Altijd goed: een cheesecake. Maak hem eens met pepernotenbodem in plaats van Bastogne koeken of biscuits. Ook leuk voor Sinterklaasavond als dessert! - Gehaktballen met pepernoten
Sorry voor de vega(n)s, maar gehaktballen met pepernoten is echt fantastisch lekker. Je vervangt de gebruikelijke paneermeel of het beschuitje door gestampte pepernoten. Werkt hartstikke goed en geeft meteen een lekkere zoete smaak. Benieuwd? Volg dit recept van Fransescakookt. - Brownies van Miljuschka
Wat te doen met overgebleven chocoladeletters? Natuurlijk kun je ze smelten tot chocoladefondue of chocolademelk, maar je kunt er natuurlijk ook een brownie van maken. Cheesecakekoningin Miljuschka ging vreemd met brownies en deelde in 2017 al dit recept voor brownies. Smullen!Dit bericht bekijken op Instagram - Marsepein in pecannoten
Alle marsepeinen varkens op een stokje: je kunt dit heerlijke snoepgoed natuurlijk ook combineren met een peper- ehh, pecannootje. Hoe? Heel simpel! Snijd een stukje van je marsepein en rol er een noot in. Je zult zien dat het meteen een andere dimensie aan je huis-tuin-en-keukenmarsepein geeft. - Crème brûlée met marsepein
Wie lust het niet: een good old crème brûlée als dessert. Marsepein over en in een creatieve bui? Maak je standaard dessert eens met wat van het snoepgoed. Dit recept van lekkertafelen.nl lijkt ons wel wat!
Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief
Delen