Zoete traktaties

geroosterde venkel

Kinderen zijn echte zoetekauwen. Het is dan ook niet zo moeilijk om een traktatie te bedenken als je kind gaat uitdelen in de klas. Drie lekkernijen die klaar zijn in een handomdraai!

Chocobananen & appellolly’s
Je hebt bananen, appels, chocoladeglazuur (vind je op de bakafdeling in de supermarkt), satéprikkers en discoversiering (vind je op de bakafdeling in de supermarkt) nodig voor deze traktatie. 3 zakjes chocoladeglazuur zijn genoeg voor 25 fruitsticks.

Hoe maak je het? Als eerst verwarm je de zakjes chocoladeglazuur in warm water (zie ook de beschrijving op het zakje). Vervolgens knip je de zakjes open en doe je de chocoladeglazuur in een bakje. Dit bakje zet je in een grotere pan met warm water.

Ontdoe de bananen van hun schil en prik een satéprikker door iedere banaan. Was de appels en prik in iedere appel een satéprikker. Doop het stokje met het fruit in de chocoladeglazuur, totdat het helemaal bedekt is met een laagje chocolade. Strooi daarna de discoversiering erop en de traktatie is klaar.

Snoepijsjes
Je hebt ijshoorntjes, spekjes en marshmallows nodig voor de snoepijsjes. Voor 1 ijsje gebruik je 1 hoorntje, 1 spekje en 3 marshmallows. Eventueel kan je de ijshoorn ook met andere snoepjes vullen, als er maar een spekbol bovenop zit.

Hoe maak je het? Doe 3 marshmallows in het ijshoorntje, met het spekje bovenop. Om het extra leuk te maken, kun je de snoepijsjes inpakken in doorzichtig (gekleurd) plastic.

Snoeptaart
Voor de snoeptaart heb je piepschuim, lijm, aluminiumfolie of crêpe papier, tandenstokers en snoep (spekjes, lolly’s, kersen, kikkers, drop, etc.) nodig.

Hoe maak je het? Als eerste snijdt je drie cirkels uit het piepschuim van verschillende grootten. Pak deze in met aluminiumfolie of crêpe papier en plak ze aan elkaar van groot naar klein. Begin dan met het versieren van de taart met het snoepgoed door dit met een tandenstoker vast te prikken aan de ‘taart’. Eerst de spekjes, daarna de rest.

Foto’s: Candybite