Zwangerproof cocktails!

geroosterde venkel

Tijdens de feestdagen is iedereen om je heen aan het genieten van champagne, wijn, bier en cocktails. Helaas moet jij alles afslaan omdat je zwanger bent. Toch kun jij jezelf tijdens de kerst ook gaan verwennen met cocktails! Alcoholvrije cocktails, wel te verstaan. Wij hebben de lekkerste recepten voor je gevonden.

Tempting Orange

Ingrediënten
– 20 cl. Sinaasappelsap
– 6 cl. Maracujasiroop (passievrucht)
– 2 cl. Amandelsiroop
– 2 cl. Room- Schijfje sinaasappel

Shaken maar!
Doe alle ingrediënten – behalve het schijfje sinaasappel – met vier ijsklontjes in een cocktailshaker. Schud deze gedurende vijftien seconden krachtig. Doe drie tot vier ijsklontjes in een cocktailglas en giet het mengsel erin. Garneer met het schijfje sinaasappel en serveer met een rietje.

Shirley Temple

Ingredienten
– IJsblokjes
– 4 cl. Ananassap
– 4 cl. Passievruchtensap
– Citroenlimonade
– Limoenschijfje
– Kersen

Shaken maar!
Doe 3 tot 4 ijsblokjes in een longdrinkglas. Giet eerst het passievruchtensap in het glas en dan het ananassap. Roer het goed door elkaar. Vul het geheel aan met ijskoude citroenlimonade en versier het glas met een paar kersen en een schijfje citroen. Drink de cocktail met een rietje.

Baby Pina Colada

Ingredienten
– 16 cl. Ananassap
– 4 tl. Cream of Coconut ( uit blik ) of 4 cl. kokossiroop
– 2 cl. Room

Shaken maar!
Doe alle ingrediënten in de elektrische mixer en mix alles goed door elkaar. Doe 3-4 ijsblokjes in een longdrinkglas en giet de inhoud van de mixer daaroverheen. Serveer met rietjes.

Car Driver

Ingredienten
– 10 cl. Sinaasappelsap
– 6 cl. Ananassap
– 2 cl. Vers geperst citroensap
– 2 cl. maracujasiroop

Shaken maar!
Doe alle ingrediënten behalve het schijfje citroen met 4 ijsblokjes in de shaker. Sluit de shaker en schud het geheel ongeveer 15 seconden krachtig door elkaar. Doe 3-4 ijsblokjes in het Old-Fashioned glas en giet daar de inhoud van de shaker door de barzeef overheen. Snijd het schijfje citroen tot het midden in en steek het op de rand van het glas.

Bron: Girlscene.nl / Alleweetjesopeenrij.nl