Algemene FAQ

De pagina’s laden traag, hoe komt dit?
Via het vergrootglas kan iemand al mijn berichten terugvinden. Mag die functie weg?
Hoe kan ik zoeken op Viva.nl?
Waar blijven de e-mails van het forum?
Hoe meld ik misbruik?
Hoe blijf ik anoniem?

 

De pagina’s laden traag, hoe komt dit?

Er wordt nog gekeken naar oorzaak en oplossing. Het kan qua laadtijd erg schelen om de hoeveelheid berichten en discussies per pagina op minder in te stellen. Ga hiervoor naar Voorkeuren en stel daar de hoeveelheid berichten in (bijv. op 10). De hoeveelheid discussies stel je in, onderaan het discussieoverzicht bij ‘Meer onderwerpen’. Hier kun je kiezen uit een selectie van berichten op basis van verschillende tijdseenheden: laatste 7 dagen, laatste 14 dagen, laatste 31 dagen, laatste 90 dagen en alle.
Viva.nl werkt het best in FireFox. Overige browsers, met name Internet Explorer 6, kunnen ervoor zorgen dat de site niet optimaal werkt. Denk daarbij o.a. aan trage laadsnelheid, inlog moeilijkheden of lay-out verschuiving. FireFox kun je makkelijk en gratis hier downloaden.

 

Via het vergrootglas kan iemand al mijn berichten terugvinden. Mag die functie weg?

Via het vergrootglas kan iemand al mijn berichten terugvinden. Mag die functie weg?
Nee. Via de zoekfunctie van het forum en via Google kunnen mensen ook al je berichten vinden. Als je bang bent voor je privacy, is het belangrijk bij wat je schrijft op het forum hier rekening mee te houden…

 

Hoe kan ik zoeken op Viva.nl?

Op elke pagina van de site vind je rechts bovenaan een zoekbalk. Je kunt hier een trefwoord intypen en vervolgens zoeken. Zoektips:

  • het is niet nodig om ‘AND’ te gebruiken: als je meerdere zoektermen invult wordt automatisch gezocht op inhoud waarin alle zoektermen voorkomen.
  • wil je zoeken op een zinsdeel? Plaats de zoektermen dan tussen aanhalingstekens (bijvoorbeeld‘verhuizen naar Italië’)
  • je kunt negatieve zoektermen opnemen door voor die zoektermen een – te plaatsen. Voorbeeld: Italië -vakantie toont alleen berichten waarin Italië voorkomt maar waarin géén vakantie voorkomt.

 

Waar blijven de e-mails van het forum?

Bij sommige e-mailproviders, zoals Hotmail, is de kans groot dat de e-mails van het forum in de spamlijst of in map met ongewenste e-mail terechtkomen. Om dit te voorkomen kun je het e-mailadres no-reply@viva.nl aan je contactlijst toevoegen.

 

Hoe meld ik misbruik?

Bij elk onderwerp en reactie staat het icoontje , hiermee kun je de redactie en de Viva-angels/moderators attent maken op misbruik van het forum.

 

Hoe blijf ik anoniem?

We raden je aan geen persoonlijke gegevens zoals je echte naam, adresgegevens en telefoonnummer in je profiel of op het forum te plaatsen. Je weet immers nooit precies wie er meelezen. De gegevens die je invult voor je aanmelding zijn vertrouwelijk en worden afgeschermd voor andere bezoekers. Om te voorkomen dat je door bekenden herkend wordt, kun je in je Viva-profiel een anonieme nickname (fantasienaam) kiezen. Deze nickname geldt alleen op het Viva-forum.
Je kunt ook een tweede naam aanmaken met een ander e-mailadres om extra gevoelige onderwerpen te bespreken. Let wel op: het is niet toegestaan om onder meerdere namen aan één discussie deel te nemen. En het is niet de bedoeling om onbeperkt accounts aan te maken en op dit forum je als een meervoudige persoonlijkheid te begeven. Dit om verwarring bij andere bezoekers en ‘flaming’ te voorkomen. Daar zullen we streng op toezien en indien nodig maatregelen op nemen.