Marco Borsato in openhartig interview bij Linda’s Wintermaand: ‘Misschien stap ik er wel uit, zo diep zat ik’

Marco Borsato linda's wintermaand

Een interessante zaterdagavond voor de Nederlandse televisie. De special van Linda’s Wintermaand, waar Marco Borsato (54) te gast was, was er een die nogal spraakmakend was.

In het interview klapte de zanger uit de school over de gebeurtenissen van het afgelopen jaar.

‘Linda’s Wintermaand’ met Marco Borsato

Op zaterdagavond 13 maart schoof zanger Marco Borsato aan bij Linda’s Wintermaand om te praten over het afgelopen – en nogal bewogen – jaar van de zanger. Het programma, dat al bekend stond om haar vele interessante onthullingen, heeft gisteravond tijdens het interview met Marco nog veel méér losgemaakt.

Moeilijke periode

De zanger heeft een pijnlijke tijd achter de rug. In oktober 2019 bevestigde Marco een affaire te hebben gehad met pianiste Iris Hond. Dat betekende nog niet het einde van hem en Leontine (53), want ze vochten door voor hun huwelijk, maar die inzet mocht niet meer baten. Begin 2020 kwam naar buiten dat Marco kampte met een burn-out, een maand later bleek dat Marco en Leontine na een huwelijk van 23 jaar uit elkaar gingen.

Onthullingen

Maar dat Marco nog niet helemaal over de breuk heen is, mag duidelijk zijn. Op Valentijnsdag uitte hij zich al over zijn forever Valentine en begin maart liet hij weten een muzikale comeback te maken, mét een single over het verlies van ex-vrouw Leontine. Bij Linda doet hij nog een keer een boekje open en vertelt hij over de intensiteit van de afgelopen maanden.

Zwarte gedachten

“Misschien stop ik wel met alles. Misschien stap ik er wel uit”, dacht hij hardop. “Dat heb ik serieus overwogen. Zo diep zat ik.”  De zanger zat zó slecht in zijn vel dat hij wel erg donkere gedachten kreeg: “Iets wat echt niet typerend is voor mij.” Mensen om hem heen maakten zich zorgen. “Er was ook een moment dat ik dat zelf deed. Dat heb ik ook aangegeven.” Verder zag de zanger maar weinig mensen. “Ik had daar de energie ook niet voor”, vertelt Borsato.

Lees ook
Marco Borsato weet het nu zeker: ‘Ik ga nooit meer vreemd’

Hechte band

Ondanks alle gebeurtenissen hebben hij, Leontine en kinderen Luca (22), Senna (19) en Jada (18) nog steeds een hele hechte band, aldus Marco. Maar hij zegt ook flink moeite te hebben met zichzelf vergeven, vooral omdat zijn oudste zoon vrij boos op hem was. Toch laat Marco merken dat hij blij is met die hechte band in zijn gezin. “De kinderen zijn loyaal naar ons alle twee. Dat zegt iets over de opvoeding, de flexibiliteit”, vertelt Marco, die zijn kinderen elke donderdag ziet.

Nieuwe liefde

Voor een nieuwe liefde in Marco’s leven is voorlopig nog geen plaats. “I’m not available”, zegt hij. “Dit is zo vers nog. We zijn een jaar verder, we zijn gescheiden op papier, maar dat ben ik in mijn hart nog niet.”

Trending op Twitter

Op het platform kon Borsato rekenen op bijval, maar ook op flink wat kritiek. Sommige twitteraars vonden het moedig en eerlijk dat de zanger zijn verhaal deed over de scheiding van zijn vrouw Leontine en de tijd dat hij vreemdging. Anderen meenden dat het hele interview reclame is voor Marco’s nieuwe liedje.

Denk jij aan zelfdoding? Je staat niet alleen. Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of bel 113 (lokaal tarief) of 0800-0113 (gratis).

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief 

Bron: Linda’s Wintermaand, ANP | Beeld: Brunopress