Berichten en functies

Via het vergrootglas kan iemand al mijn berichten terugvinden. Mag die functie weg?
Hoe maak ik een tabel?
Hoe kun je bij uitgebreid reageren de discussie teruglezen?
Er staan geen smilies bij mijn reageervenster
Om te reageren moet ik helemaal naar onder scrollen
Kan ik de grootte van in te voegen plaatjes ergens wijzigen?
Hoe zoek ik een discussie?
Hoe kleur ik mijn tekst?
Hoe citeer ik een bericht?
Hoe voeg ik een afbeelding in mijn bericht?
Hoe voeg ik een smiley toe?
Hoe schrijf ik een bericht?
Hoe begin ik een nieuwe discussie?
Hoe reageer ik op discussies?

 

Via het vergrootglas kan iemand al mijn berichten terugvinden. Mag die functie weg?

Nee. Via de zoekfunctie van het forum en via Google kunnen mensen ook al je berichten vinden. Als je bang bent voor je privacy, is het belangrijk bij wat je schrijft op het forum hier rekening mee te houden. Door anonimisatie verdwijnt het vergrootglas, maar kun je je account niet meer gebruiken.

Hoe maak ik een tabel?

Een tabel in een forum-post kun je plaatsen met de RML-tag “table”. Bijvoorbeeld: [table]kolom- en rij-tags hiertussen[/table]. Plaats daartussen de tag [tr]kolom tag hier plaatsen[/tr] om rijen toe te voegen. Kolommen plaats je vervolgens daar weer tussen met de tag [td]jouw tekst hier[/td]. Let goed op dat je de tag netjes afsluit, anders werkt het niet.

Onderstaand tabel kun je kopieren en naar wens aanpassen (bv. het aantal rijen en kolommen veranderen).
[table width=”200″ border=”1″ cellspacing=”2″ cellpadding=”2″]
[tr]
[td]1[/td]
[td]2[/td]
[td]3[/td]
[/tr]
[tr]
[td]4[/td]
[td]5[/td]
[td]6[/td]
[/tr]
[tr]
[td]7[/td]
[td]8[/td]
[td]9[/td]
[/tr]
[/table]

Om te reageren moet ik helemaal naar onder scrollen

Klopt. Je kunt ook onder de openingpost klikken op ‘Plaats een reactie’, dan wordt er automatisch voor je naar onderen gescrollt.

Waarom zijn de smiley’s alleen toe te voegen via uitgebreid reageren?

Ook in het snelle reageervenster zijn smiley’s toe te voegen. Je moet dan alleen wel de snelcodes weten, zoals bijvoorbeeld :-p en :flag:.

Er is expres voor gekozen om het smiley-menu niet te tonen bij het snel reageren, in verband met de performance. De smiley’s zijn plaatjes, die zouden zorgen voor vertraging van de site.

Kan ik de grootte van in te voegen plaatjes ergens wijzigen?

Nee, in dat geval moet je zelf het formaat wijzigen, met bijvoorbeeld een fotobewerkingsprogramma.

Hoe zoek ik een discussie?

Op elke pagina van de site vind je rechts bovenaan een zoekbalk. Je kunt hier een trefwoord intypen en vervolgens zoeken. Zoektips:

  • het is niet nodig om ‘AND’ te gebruiken: als je meerdere zoektermen invult wordt automatisch gezocht op inhoud waarin alle zoektermen voorkomen.
  • wil je zoeken op een zinsdeel? Plaats de zoektermen dan tussen aanhalingstekens (bijvoorbeeld ‘verhuizen naar Italië’)
  • je kunt negatieve zoektermen opnemen door voor die zoektermen een – te plaatsen. Voorbeeld: Italië -vakantie toont alleen berichten waarin Italië voorkomt maar waarin géén vakantie voorkomt.

Lukt dit niet? Zoek de discussie dan via Google met als zoekterm ‘de discussie die je zoekt + viva forum’.

Hoe kleur ik mijn tekst?

Je kunt tekst een kleur meegeven door de betreffende tekst te selecteren en te klikken op het icoon: . Vul dan een kleurcode in volgens de RGB-standaard. Hierbij is: #000000 zwart en #FFFFFF wit. Deze code, bestaand uit een combinatie van cijfers en letters, wordt een hexcode genoemd. Door een hexcode in te vullen, krijgt je tekst een code mee. Bij plaatsing (en dus niet tijdens het plaatsen van het bericht) wordt de gekozen kleur zichtbaar.

Hoe citeer ik een bericht?

Je kunt een bericht citeren/quoten met het icoontje. Het is overigens niet de bedoeling dat je de openingspost quote. Het is logisch dat je daarop reageert.

Hoe voeg ik een afbeelding in mijn bericht?

Je kunt zelfgekozen foto’s en afbeeldingen in je bericht invoegen. Deze afbeeldingen moeten dan wel al ergens op internet te vinden zijn. Je kunt geen afbeeldingen vanaf je harde schijf op het forum plaatsen. Je kunt een afbeelding invoegen door de link van het desbetreffende plaatje te kopieren (rechtermuisknop/eigenschappen/kopieren), dan het tweede icoontje van rechts in het reageervenster aan te klikken en tussen [img][/img] de link van de afbeelding te plakken. Dus als volgt: [img]plak hier de link van de afbeelding[/img] De afbeelding wordt automatisch op de juiste grootte in je bericht toegevoegd.

Hoe begin ik een nieuwe discussie?

Een discussie beginnen over een onderwerp dat nog niet aan bod komt op het forum? Daarvoor moet je jezelf eerst (eenmalig) registreren (zie ‘Aanmelden en inloggen’). Klik rechtsboven op ‘Nieuw topic’, kies een titel, en kies een van de pijlers waarbinnen het onderwerp het beste past. Schrijf vervolgens je topic en klik op ‘Topic plaatsen’.

Er worden op het VIVA Forum dagelijks nieuwe discussies geopend. Om te voorkomen dat onderwerpen dubbel geopend worden, willen we je verzoeken eerst nauwkeurig te zoeken naar het onderwerp waarover je een discussie wilt beginnen.

Hoe reageer ik op discussies?

Om te kunnen reageren op de blogs en mee te doen aan het VIVA Forum heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig. Hiervoor moet je je aanmelden. Wanneer je bent aangemeld, kun je berichten achterlaten binnen het VIVA Forum. Dit is heel eenvoudig door je tekst te typen in de teksteditor onder een topic, of een nieuw topic te openen.