0,1 seconden

In 0,1 seconden weet je of je iemand aantrekkelijk vindt, zegt LINDA. magazine. Dus dan is het waar. Feit. Geen discussie over mogelijk. Alles met het stempel Linda de Mol spreekt van zoveel delfsblauwe goeiigheid, dat ik niet kan geloven dat het ooit een onwaarheid zou kunnen zijn. Ja, zo iemand ben ik. Zo iemand waar elk paar schoenen een specifieke schoenenspray met zich mee brengt. Het naïeve babybokje voor een troep hongerige salestijgers. ‘Nee, dit is Tibetaans lamsleer. Dat kun je echt niet met een gewone spray inspuiten.’

Holy moly haar in huishoudfolie
Ik tik dit stukje dan ook met mijn haar in huishoudfolie bij een hipper dan hippe kapsalon waar aan elke coupe een kleine Algemene Beschouwing vooraf gaat. Ik had dit verzorgende smeerseltje echt nodig, zeiden ze de vorige keer. Dus dan is het waar. Feit. Geen discussie over mogelijk. In 0,1 seconden wist mijn knipmeisje me te overtuigen dat restauratiewerk met een prijskaartje van een halve maand a-shoppen bij Albert Heijn onontkoombaar was. En daar zit ik nu weer. Met mijn haar in huishoudfolie. ‘Ik heb het heel druk vandaag. Hierna moet ik naar de pedicure en daarna heb ik een feestje.’ Klinkt vanuit de stoel naast me.

Per seconde armer
0,1 seconden dus. Dan weet je of je iemand aantrekkelijk vindt. ik denk dat die regel in mijn geval ook voor schoenen geldt. Het duurde deze week 0,1 seconden om aan getrokken te worden tot een paar pistol boots van Vanilia. Het duurde 10 seconden om mijn broekspijpen tot enkelhoogte op te rollen en reddeloos verliefd te worden. Het duurde 5 seconden om de woorden ‘Ze staan ook heel leuk onder een rokje’ door te laten dringen en te visualiseren hoe onweerstaanbaar deze schoenen onder mijn lievelings-midi-rok zouden staan. Bij de kassa sprak de blonde verkoopster met een glimlach; ‘Wel even een goede spray kopen om ze in te spuiten, hè? Dan blijven ze echt veel langer mooi.’ Het babybokje knikte braaf.