2013-favo’s van de bloggers

Vorige week deelde ik mijn eigen media-favorieten van het afgelopen jaar, deze keer is het de beurt aan de eerste bloggers. Van welke films, muziek, series en boeken genoten zij dit jaar?

Lara
Favoriete muziek: James Arthur – Impossible (acoustic). Dit nummer heb ik helemaal kapot gedraaid. Er zit zo veel gevoel in dat nummer en de tekst spreekt me heel erg aan. Ik ben vol overgave in iets gedoken wat er niet bleek te zijn en dat is waar dit lied voor mij over gaat. Ik ben voorzichtiger geworden.
Favoriete film: Django Unchained. Ik heb echt superlang uitgekeken naar deze film. Überhaupt naar een nieuwe film van Quentin Tarantino na Inglourious Basterds. Hij voldeed aan al mijn verwachtingen en beyond. Lekker rauw met een klassiek Tarantino-sausje.
Favoriete tv-serie: Sons of Anarchy. Deze serie loopt al een aantal jaar en tot een paar weken geleden had ik er nog niet naar gekeken. Ik ben begonnen en… WOW! Helemaal verslaafd! Edgy en met de heerlijke Charlie Hunnam.

Chantal
Favoriete film: Zoveel films gezien dit jaar, ik kan zo snel niet één favoriet noemen. Ik heb wel erg genoten van About Time, onder de humor lag een mooie boodschap, maar die ga ik niet verklappen, dat moet je echt zelf zien. Een must als je van feelgood-movies houdt. The Words (met Bradley Cooper) vond ik aangrijpender dan ik had verwacht. De film gaat over een man die z’n carrière zo graag van de grond wil krijgen dat hij een gevonden en verloren verhaal, een verhaal van een ander, publiceert. Op een dag komt hij erachter wiens verhaal het daadwerkelijk is en wat een leed erachter zit. Zijn schuldgevoel gaat aan hem vreten, terwijl zijn succes steeds groter wordt. Hoe kun je trots zijn op iets wat je niet zelf gedaan of bedacht hebt, maar wel alle credit voor krijgt?
Favoriete muziek: Op dit moment ben ik helemaal verslaafd aan London Grammar’s If You Wait. Geweldig album, maar je moet er wel maar net van houden. Haim’s Days Are Gone is ook een aanrader. Heeft een relaxte 80’s sound. En oh ja: Yuna heeft net een nieuw album uit (Nocturnal), dat ik pas net aan het ontdekken ben. Betoverende stem heeft zij.

Feetje
Favoriete film: Er waren in 2013 maar weinig films die mij dusdanig nieuwsgierig maakten dat ik ervoor naar de bioscoop ben gegaan. Maar voor Monsters University maakte ik graag een uitzondering. Gelukkig kan ik als het om Disneyfilms gaat mijn dochters nog als excuus gebruiken, maar ik vind het ook altijd heerlijke feelgood-movies met een hoop humor. En dat was in dit geval ook zo.
Favoriete muziek: Zo aan het eind van het jaar hoorde ik het nummer Formidable van Stromae en die kwam nogal binnen. Kan het niet anders omschrijven. Tranen met tuiten, wat een prachtige plaat. De CD zelf is nogal een allegaartje met heel veel verschillende stijlen, maar ik moet zeggen dat ik bijna alle nummers wel kan waarderen. Nieuwe ontdekking voor mij, deze Belgische rapper.
Favoriete serie: Ik ben ontzettend fan van alle ‘versus’ series van BNN en heb dan ook ontzettend genoten van Katja vs Ruben. Heerlijk die competitiedrang, humor en rare opdrachten. Wat mij betreft gooien ze er vandaag nog een vervolg in!

© beeld: ANP