Adviezen van Lize: ‘Mijn ouders kunnen mijn scheiding maar niet accepteren’

lize korpershoek

Zeurende ouders en buren, en je eigen vent die je niet ziet staan. What to do? Socialmediasensatie Lize Korpershoek (32) weet raad.

Hi Lize!
Mijn ouders kunnen mijn scheiding maar niet accepteren. Elke keer weer beginnen ze erover waarom ik toch moest scheiden en dat het zo’n lieve jongen is. En elke keer leg ik weer uit wat er mis is gegaan, maar ze kunnen of willen het maar niet begrijpen. Ik zie er hierdoor tegenop ze te bezoeken. Wat nu? M.

Lize: ‘Hoi M! Irritant zeg. Sowieso zou ik stoppen met happen als ze erover beginnen. Je bent je ouders geen uitleg verschuldigd en al helemaal niet als ze er niet eens naar willen luisteren. Misschien kun je ze een spiegel voorhouden door steeds te beginnen over hoe jij denkt dat de nieuwe gordijnen beter blauw hadden kunnen zijn dan geel. Als ze zeggen: ‘Ja hallo dit is onze woonkamer en dus onze zaak!’ kun jij zeggen: ‘Ja precies, net zoals mijn liefdesleven mijn zaak is!’ Succes!’

Ook een prangende levensvraag voor Lize? Mail naar redactie@viva.nl en check Lize’s YouTube-kanaal voor meer advies. 

Meer ‘Adviezen van Lize’ lees je in VIVA 07. Deze editie ligt t/m 20 februari in de winkel of kan je hieronder online bestellen.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER «