Aan al het goede komt een einde…

Lieve lezers! Na ruim een jaar te hebben geblogd voor Viva.nl, heb ik besloten om te stoppen. Nee! No! Non! Jawel, aan al het goede komt een einde…

Mijn website Culy.nl wordt steeds groter en mijn werkzaamheden daarvoor dus steeds drukker. En zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen, ben ik bezig mijn debuut te schrijven: The culy way of life, een boek over genieten van lekker eten. Deze verschijnt in oktober dit jaar.

Bloggen voor Viva was geweldig om te doen, maar ik heb het er momenteel, hoe jammer ook, te druk voor. En zoals zangers hun favoriete nummer op het einde van een concert zingen, sluit ik graag af met mijn lievelingsrecept: chocolate chip brownies. Adieu!

  • 150 g pure chocolade
  • 150 g roomboter
  • 125 g kristalsuiker
  • 125 g donkere basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker of theelepel vanille-essence
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • handvol witte chocolate chips (optioneel)
  • eetlepel cacaopoeder
  • 4 eieren
  • beetje boter om de vorm in te vetten
  • poedersuiker om te garneren

Smelt de chocolade au bain-marie samen met de boter.

Maak in een kom een mengsel van de suikers. Roer de eieren los en voeg ze toe aan de suiker. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel toe, het cacaopoeder en de vanillesuiker of essence. Roer goed door en voeg dan de gesmolten chocolade en boter toe. Op het laatst meng je de handvol chocolate chips er doorheen. Je beslag is klaar!

Stort het beslag voorzichtig in een met bakpapier beklede en met boter ingevette lage bakvorm en bak 30 minuten in een op 175 graden Celsius voorverwarmde oven. Bij een heteluchtoven zet je hem op 150 graden. Let op: elke oven werkt anders, soms moeten de brownies wat langer. Doe de naalden/sateprikkertest: aan de zijkant van de brownie moet ie er droog uitkomen, in het midden nog een beetje nat.

Laat minimaal een uurtje (in de vorm!) afkoelen. Snijd daarna in stukken en bestuif met poedersuiker. Enjoy!

culy0028