Ander onderwerp!

Mijn nagellak matcht bij mijn jurk (allebei iets donkerder dan zalmroze) en mijn oogschaduw bestaat uit een mix van roze, oranje en wit met glitters. Ik twijfel nog tussen panty of geen panty. Ik weet niet of mijn haar los of vast moet. Of zal ik weer eens een experimentje met de krultang wagen? Een jasje zou ook best leuk zijn op deze jurk, want volgens mij is het niet al te warm. In ieder geval zal het aan mijn uiterlijk niet liggen – tenzij ik in een stortbui terecht kom of een of andere onnavolgbare blunder maak. Wat ongetwijfeld gebeurt, want we hebben het hier wel over mij.

Zenuwachtig? Nee joh
Nog een paar uur, dan wordt mijn nieuwe roman Verkikkerd gelanceerd tijdens een supervet boekenfeestje in Groningen. De zenuwen gieren door mijn lijf en het helpt ook niet dat ik om de twee minuten een berichtje binnenkrijg met de vraag of ik al zenuwachtig ben. JA, verdorie, ik ben zo zenuwachtig dat ik af en toe hardop zit te giechelen, ook al ben ik alleen thuis.

Vermoeiende muts
Dat niemand me de afgelopen maanden ge-excommuniceerd heeft vind ik een klein wonder. De afgelopen tijd werden mijn gespreksonderwerpen namelijk steeds minder divers, tot er nog maar eentje overbleef: hoe zouden mijn lezers Verkikkerd vinden? Al mijn vriendinnen zetten moeiteloos hun sores aan de kant en speculeerden gezellig met me mee, terwijl we allerlei scenario’s de revue lieten passeren. Het liep van ‘ze vinden hem verschrikkelijk – nou ja, dan valt het volgende boek in ieder geval alleen maar mee’ tot aan ‘het wordt een instant succes en je belandt in de Bestseller Top 60’.

Tijd voor iets anders
Inmiddels ligt Verkikkerd al in sommige boekhandels en na vanavond is het helemaal out of my hands. Ik stuur mijn baby de wijde wereld in en vanaf nu mag iedereen er ineens een mening over hebben. En ik kan mijn aandacht richten op het schrijven van een nieuw boek. O, en op mijn vriendinnen. Tijd voor de zin: ‘Maar genoeg over mij. Hoe is het nou echt met jou?’ Ik begin er vanavond mee, als we met zijn allen aan de wijn zitten. <3

Voordat je denkt: ‘Ik weet niet wat voor kleur zalm bij jou heeft, maar op de foto draag je gewoon knalroze oogschaduw,’ – klopt! De foto is van een paar dagen geleden, toen ik mijn boek voor het eerst vast kon houden. SUPERVETAWESOMEGEWELDIG! O ja, ander onderwerp. Wat gaan jullie vanavond doen?