De Andere Lisette

Waarschijnlijk kennen jullie mij al een klein beetje door de blogs van Lisje J/Lisette Jonkman, waar ik regelmatig voorbijschuifel als Lisje B. Aangezien Lis J van een korte vakantie aan het genieten is, neem ik tijdelijk de honneurs waar en geef ik jullie een kijkje in het leven van de Andere Lisette.

Vroeger
Zo’n 23 jaar geleden werd ik geboren in het mooie Haarlem. Geinig detail is dat Lis J ook in Haarlem geboren is. Mijn ouders dachten origineel te zijn door mij de doopnamen Lissia Henriette (vernoemd naar mijn beide oma’s) te geven, met als roepnaam Lisette. In die tijd kwam die naam nog niet veel voor. Maar nu…

Een dozijn Lisette’s
Het lijkt wel of ik mensen met de naam Lisette aantrek. Eerst was er een docent met de naam Lizet. Niet echt een aardig mens en ik hoopte op mijn blote knietjes dat ik niet zo zou worden. Daarna volgde een vriendin met de naam Lisette. We waren twee handen op een buik, maar na een lange stageperiode van haar in het buitenland waren we jammer genoeg uit elkaar gegroeid.

Toen was daar Lis J. We kwamen in het derde van het hbo bij elkaar in de klas. Samen met nog een Lisette. Sommige studiegenoten vonden drie Lisette’s echt te veel en krijgen nog zweetplekken als ze aan die tijd terug denken. Vanaf het moment dat we samen de minor Tijdschriften deden, waren Lis en ik vriendinnen. Hele zakken cheese onion chips hebben we weggewerkt tijdens die minor. Ook de wijnindustrie kreeg een flink impuls van ons. We moesten in die tijd zoveel samenwerken, dat het bijna niet gezond was. Gelukkig delen we ook dezelfde humor, dus we kwamen die tijd wel door.

Het leuke aan het hebben van dezelfde naam is de reactie van andere mensen als we elkaar bellen. Voor hen is dat gesprek heel verwarrend.
“Met Lisette.”
“Hoi Lisette, met Lisette. ”
“Hee Lis! Leuk dat je belt. ”
Hoe vaak mensen niet omkijken om te zien of ik het wel echt tegen iemand anders heb. En nee, ik praat niet in de derde persoon over mijzelf. Dat zou echt een beetje gek zijn.

Nog een?!

Het toppunt van dit hele verhaal is wel dat mijn schoonmoeder ook Lisette heet. Wie verzint dat nou? Ik weet niet voor wie het meer verwarrend is. Voor mij of voor mijn vriend?