Babydag…

geen

Vandaag is een ontzettend spannende dag, want vandaag wordt, als alles goed gaat, ons tweede zoontje geboren.

Ik vind het raar dat ik dat kan typen, sterker nog, dat ik deze blog in alle rust een dag voor de grote gebeurtenis klaar kan zetten. Normaliter is het immers een verrassing, je weet ongeveer wanneer het gaat gebeuren, maar het precieze moment is een verrassing. Ditmaal gaat het wat anders, want M wordt ‘as we speak’ of eigenlijk ‘as you read’ ingeleid.

Sterrenbeeld
Dat blijf ik een gek verhaal vinden. Zo vind ik het bijvoorbeeld bizar dat wij nu eigenlijk daardoor bepalen wat de verjaardag wordt van de nieuwe kleine. Van de verloskundige mag ik dat niet zeggen, zij zegt: ‘Het zijn de omstandigheden die dat nu bepalen, niet jullie’ en daar heeft ze natuurlijk gelijk in want dat inleiden gebeurt niet voor de lol. Toch hebben M en ik het er wel over gehad, want wat nou als het inleiden ervoor zorgt dat dat baby M ineens een ander sterrenbeeld heeft?  En – de grote vraag – hééft baby M dan wel een ander sterrenbeeld (vanwege lotsbestemming enzo). Uiteindelijk doet het er natuurlijk niet toe, want er is een reden dat de komst van de kleine niet meer kan wachten en daarbij zijn M en ik doorgaans niet zo met astrologie bezig, maar het was wel interessant om over na te denken.

Bevalling met een mijter
Hoe dan ook, van te voren precies (nouja precies, het kan alsnog dinsdag worden) weten wanneer je kind geboren wordt voelt heel gek. De tas met spullen stond natuurlijk al enige tijd klaar in de gang en M is heel rustig omdat ze weet wanneer het gaat beginnen (ik zou echt freaken als je mij zou vertellen dat ik morgen om 8 uur een bowlingbal door m’n neusgat moet persen, doe maar onverwacht!) Ik kon rustig een autoresponder instellen voor mijn mail “Goedendag, ik ben vandaag niet op kantoor want mijn zoontje wordt geboren”, kon nog even het hele huis schoonmaken (dat komt wat fijner thuis) en de laatste puntjes op de i zetten. En dan wachten. Alsof het Sinterklaasavond is (al hoop ik voor M op een bevalling zonder mijter). Graag had ik ook de mogelijkheid gehad om baby M even een sms’je te sturen om hem te vertellen wat er staat te gebeuren, dan staat die navelstrengtaxi niet zo onverwacht voor z’n deur.

Het meest onnatuurlijke van alles vind ik dat het voelt alsof we alles onder controle hebben, en daar is natuurlijk niets van waar. Alles gebeurt in een gecontroleerde omgeving, maar de bevalling zelf, tja, dat is gewoon hartstikke spannend en eng, en dan ben ik nog maar de bijrijder. Terwijl ik dit schrijf duurt het nog vijftien uur voordat het begint, tegen de tijd dat je dit leest is het al in volle gang.

Spannend en eng, dat blijft het. Maar als alles goed gaat, kom ik hier morgen in de loop van de dag het heuglijke nieuws nog even melden. En voor diegenen die zich nu al zorgen maken, don’t worry, ik ga géén zoetsappige blogs schrijven voor baby M. Behalve deze dan.

Update: Geboren op 11 maart 14:09: Matthijs! In goede gezondheid, net als mama :)

Beeld: logos / 123RF Stockfoto