De babyshower

Dagboek van een zwangere vrouw: week 30

Inmiddels al voor de derde keer zwanger, had ik nog altijd geen babyshower gehad. Niet dat ik daar in eerste instantie op zat te wachten. Ik vond het iets absurds Amerikaans om al cadeaus te krijgen voor de geboorte. Bovendien kon je niet lekker aan de drank en op tafel dansen en in mijn ogen had een feestje dan niet zo veel zin. Echter, ik kreeg wel uitnodigingen om te verschijnen op andermans babyshower en zodoende begon het toch te wringen.

Nog voordat ik zwanger raakte van de derde, vroeg ik (of nou ja, smeekte ik) vriendin Antje of ze toevallig zin had om voor mij een babyshower te organiseren. Ja, ik laat niet graag iets aan het toeval over. Ze zegde toe, maar de tijd verstreek, en ik hoorde niks. Dat het vooral een verrassing moest blijven, had ik niet zo in de gaten.

Dus legde ik man GL het vuur aan de schenen. En begon ik mijn moeder uit te horen. Eén keer probeerde ik het zelfs bij Antje, maar toen zij me ‘hou je kop, k*twijf’ terug app’te, hield ik maar mijn mond. Ik begon al te denken dat het ook deze keer niet zou gebeuren. Groot was dan ook de verrassing toen ik afgelopen zaterdag nietsvermoedend bij mijn moeder op bezoek ging en daar mijn allerliefste vriendinnen aantrof. Yiehaa! Ik had ook een babyshower!

Het was echt geweldig. Misschien had GL me toch ietsjes moeten waarschuwen, want ik had net als lunch een heel stokbrood op (ja, ik eet voor twee), toen ik bij mijn moeder een hele tafel vol cupcakes, brownies, tortilla, wraps en sandwiches voor me zag. Dapper zette ik door. Na deze lekkere hapjes, mocht ik babyfoto’s met mijn vriendinnen gaan matchen. Ik had ongeveer de helft goed, haha. Vervolgens was het tijd om met allerlei attributen als pruiken, brillen en hoedjes op de foto te gaan. Ook heerlijk. We sloten af met het beschilderen van wat vogelhuisjes, die ik tot mijn grote pret ook nog eens allemaal mee mocht nemen om buiten op te hangen.

Ik kwam tijd tekort om te kletsen. Wat was het een heerlijke middag. Alle vriendinnen samen aan een tafel. Natuurlijk ging het al snel over bevallingen en krijsende kinderen. En het was geweldig! Wat een rijkdom, dacht ik: elf vrouwen die allemaal of zwanger zijn of kinderen hebben. Vrouwen die allemaal in dezelfde fase zitten. Een bij elkaar geraapte club meiden die samen ook lol hebben. Ik ben zelden zo blij geweest. Dus bedankt lieve vriendinnen, en in het bijzonder Antje voor het regelen en plannen. Na de bevalling spreken we weer af met z’n allen. Met drank, muziek en een tafel om op te dansen! Ik verheug me er nu al op.

CC foto: codyjames2012