Barbie op het Viva-forum

barbie

Sinds een paar dagen ben ik niet meer van het forum weg te slaan. Tot voor kort begaf ik me slechts hier en daar op het terrein van de ‘uitgedroogde zure huisvrouwen’, als ik een interessant topic tegenkwam. Toegegeven, in het begin had ik nog weleens moeite met de ongezouten meningen waar het forum om bekend staat, maar tegenwoordig sluit ik probleemloos aan als meelezer als er weer eens iemand over begint te klagen.

Zwanger, na een heftig potje tongworstelen
Ik kan me af en toe bescheuren om sarcasme dat niet door iedereen wordt opgepakt als sarcasme, het zoveelste topic waarin iemand in blinde paniek zijn heil komt zoeken na onveilige seks, of om topics waarin iemand beweert zwanger te zijn na slechts een heftig potje tongworstelen met kleren aan.

Niet iedereen wordt meteen neergesabeld. Als je er maar voor zorgt dat je geen spelfouten maakt, openstaat voor advies en niet meteen in de verdediging schiet, regelmatig terug komt om te reageren, je topic in de goede pijler plaatst en eerst controleert of er niet al twintig andere topics over zijn geopend.

Daar was Barbie
Maar toen was daar een schone blonde, onder de naam Barbie, die kwam vragen waarom ze werd afgewezen bij sollicitaties. Haar berichten en foto’s logen er niet om. Ze is net van alles iets teveel. Té blond, teveel make-up, teveel naakt en vooral teveel spelfouten. Een prachtig doelwit, voor alle verzuurde huisvrouwen op het forum.

Al een paar dagen is ze bezig om te bewijzen dat ze echt bestaat, waarbij ze zich de meest nare reacties op de hals haalt. Voor mij bestaat ze, tot het tegendeel bewezen is. Elk topic van haar kant ontaardt in een relletje. In het begin voldeed ze exact aan het vooroordeel van een dom blondje, maar gaandeweg bleek ze meer te zijn dan dat.

Minder dan een oostblokhoer
Waar ik had verwacht een heleboel nieuwe scheldwoorden te leren, bleef ze akelig vriendelijk. Ze werd afgeschilderd als ‘minder dan een oostblokhoer’. Haar reactie? Iets in de geest van: ‘Oh, dat hoor ik bijna dagelijks, maar dat kwam ik niet vragen.’ Of ze echt is, wil ik in het midden laten. Ik vind haar wel oprecht heel grappig en aandoenlijk. Ik kan genieten van de zoveelste selfie, met op de achtergrond de droger of wasmachine, of haar zoontje die uit het raam lijkt te klimmen. (Wat overigens vast mee zal vallen, maar wel weer een nieuw relletje opleverde)
Bovendien ben ik niet de enige die ze voor zich heeft gewonnen. Dat is toch knap, als je bedenkt dat een spelfout gemiddeld al de genadeklap kan geven.

Eén van mijn grootste angsten is altijd geweest om een opgedroogde zure huisvrouw te worden, die slechts nog leeft om haar verbitterde meningen en frustraties te botvieren op zure medeforummers. Voor mij bestond dit kaliber vrouw op het forum. Sterker nog, voor mij bestond het forum uit dit kaliber vrouwen. Sinds ik me er vaker begeef zie ik vooral oprechte, lieve, eerlijke en grappige mensen. Ook Barbie schrijft nog steeds mee. Het Viva-forum staat nog steeds bekend om zijn hoge zuurgraad, maar voor mij is het tegendeel bewezen. Wie geeft me de popcorn aan?