Bedekt zwemmen

Nu het in Nederland ook eindelijk weer wat zomerser wordt, kunnen jullie de volgende situatie vast wel voorstellen. Je hebt het bloedheet, overal gutst zweet uit je poriën en je vriend stelt voor om lekker te gaan zwemmen. Juichend spring je in je bikini en sprint naar het strand. In het eerder altijd zo moderne Tunesië kom ik daar echter voor een groot dilemma te staan. In de golven zie ik overal vrouwen – jong en oud – in natte lange jurken en hoofddoeken met elkaar kletsen en spelen met hun kinderen. De ogen van hun mannen en zonen voel ik vanaf het strand in mijn rug branden.

Het liefst zak ik ter plekke door het strand. Hoe had ik ook zo stom kunnen zijn in een islamitisch land? Naar beneden glurend, lijken mijn broekje en bovenstukje te zijn gekrompen. Wat zouden jullie doen in zo’n situatie? Als enige lekker gaan badderen alsof er niets aan de hand is? Maken dat je wegkomt? Of ook je lange jurk uit de kast trekken? Zelf doe ik snel mijn gelukkig meegebrachte korte broek en hemdje weer aan en maak een quasi nonchalante strandwandeling, ondertussen met Jeroen filosoferend over wat voor lol er nou eigenlijk aan is om volledig bedekt op het strand te gaan zitten. Je wordt niet bruin en je hebt de hele tijd zo’n natte zak aan.

Omdat ik mijn korte broek niet met zoutvlekken wil verpesten, heb ik inmiddels in de dichtstbijzijnde supermarkt een mannenzwembroek met bloemetjes gekocht die met een hemdje mijn zwemcostume compleet moet maken. Ik laat jullie nog weten hoe die bevalt!

De wereldfotobloggers zijn nieuw op Viva.nl. Elke week beleef je een reisavontuur van Andrea en Jeroen.

© Beeld: www.jeroenvanloon.nl