Superhelden, supermonsters en superheksen

de leukste films van deze lente

Hopen doe ik het niet, maar stel dat deze lente er weer eentje om te janken wordt. Met veel regen, lage temperaturen en nauwelijks terrasdagen. Dan moeten we binnen zitten. En dan gelijk maar met een goede film, want je moet je toch vermaken… ik was benieuwd welke films er deze ‘nalente’ in de bioscoop schitteren. Ik zet de beste films van deze lente op een rijtje!

24 april: The Amazing Spider-Man 2
Deze zomer verschijnen er weer veel sequels op eerdere bioscoopsuccessen. The Amazing Spider-Man was al een remake van Spider-Man waarvan al drie delen verschenen. Wat mij betreft iets teveel van het goede, maar ik vond het eerste deel meer dan vermakelijk. Andrew Garfield en Emma Stone – in het echt ook een setje – spelen mee en zijn een stuk leuker dan hun voorgangers Toby Maguire en Kirsten Dunst (vind ik). In deze film neemt Peter Parker/Spider-Man het op tegen Electro (Jamie Foxx), een vijand die veel sterker is dan hij.

8 mei: The Muppets Most Wanted
Persoonlijk kijk ik hier erg naar uit (tja, het kind in mij is nog zeer levendig aanwezig). Ik vond The Muppets uit 2011 al heel erg leuk: droge humor, talloze cameo’s van bekende acteurs en één al en vrolijkheid. Deze film lijkt daar niet voor onder te doen. In Muppets Most Wanted gaat de hele gang op wereldtour en doen ze Europa aan. Daar raken ze verstrikt in een internationele roofkraak, aangevoerd door Constantine, het evil evenbeeld van Kermit. De ‘menselijke’ hoofdrollen worden vertolkt door Ricky Gervais (The Office), Tina Fey (30 Rock) en Ty Burrell (Phil uit Modern Family). Is het al 8 mei?

15 mei: Godzilla
Gaap, denk je misschien: wéér een remake. Maar ik denk dat deze Godzilla heel wat toffer wordt dan de film uit 1998 (die uit ’54 ken ik niet). In deze film neemt het supermonster (die nog een paar groeipilletjes heeft genomen sinds zijn vorige optredens) het op tegen kwaadaardige wezens die het leven op aarde bedreigen. Dat kan een campfest worden, maar nu het bekijken van de trailer denk ik alleen maar: zien op het allergrootste scherm! Ook de acteurs beloven veel goeds: in de cast zitten onder meer Bryan Cranston (Walt uit Breaking Bad), Sally Hawkins (Blue Jasmine), Juliette Binoche (The English Patient) en Ken Watanabe (Inception).

29 mei: Maleficent
Er is een nieuwe trend in Hollywood gaande: het verfilmen van sprookjes met ‘echte’ acteurs. Snow White and the Huntsman (met de uitdrukkingsloze Kristen Stewart) was een beetje een tegenvaller, en hetzelfde geldt voor de remake van Alice in Wonderland, maar Maleficent – gebaseerd op Doornroosje – lijkt wel een topper in spe te zijn. In deze film staat niet Doornroosje, maar evil witch Maleficent centraal en eindelijk leren we het verhaal achter deze vrouw kennen. Wat blijkt? Ze was lang niet altijd zo gemeen. Angelina Jolie speelt de hoofdrol en doet dat ongetwijfeld met verve. Beetje jammer alleen dat iedereen weer met een geforceerd Brits accent spreekt…

Beeld: Disney