Moeders wens

Traditiegetrouw mag mijn mamaatje op Moederdag bepalen wat we gaan doen. Dit jaar moet ik met een stel 65-plussers en mijn toch wel iets jongere moeder een soort bloemencorso bekijken.

Op de fiets door de weilanden – wat vooral heel erg leuk is bij tegenwind – naar het naastgelegen dorpje Limmen. Limmen is ongeveer het kleinste, saaiste en meest onbeduidende dorpje in de omgeving. Hoewel er doorgaans niets te doen is – met uitzondering van de kermis en dus de bloemendagen – is het toch een trots dorp. Dit heeft denk ik iets te maken met het feit dat keeper Maarten Stekelenburg daar woont of woonde. Alleen Uitgeest is nog iets trotser, want daar woonde Van der Vaart.

Bloemige Bea
Afijn, de bloemendagen worden doorgaans druk bezocht door gepensioneerden en mijn moeder. Via een ‘bloemenroute’ fietst men door de woonwijken waar ijverige Limmenezen (inwoners van Limmen) sculpturen van bloemen hebben gemaakt, en die nu in hun voortuin hebben staan. Van kastelen tot levensgrote figuren van bekende mensen. Zo kan ik me herinneren ooit eens een Rita Verdonk te hebben zien staan. Dit jaar hoop ik op een Willem-Alexander, een Bea of een Maxima. De bloemensculpturen ogen misschien niet héél ingewikkeld, maar elke kenner weet hoeveel werk er in heeft gezeten.

Bloemenzee
En dat maakt het toch weer bijzonder. Want wie in deze drukke dagen tijd vrij maakt om het dorp om te toveren in een bloemenzee, verdient een lintje. Misschien wel daarom dat ik de bloemenroute regelmatig heb gefietst. En omdat het de wens van mijn moeder is, kun je me ook dit jaar weer spotten op een oud barrel, op zoek naar bloemenfiguren van het Koninklijk huis. Uiteraard vergezeld door een flink aantal oude duifjes en een hopelijk gelukkige moeder.

Bron foto: ernohannink