Blog Chantal: Elke dag Dierendag

Gisteren liep ik door de stad. Op zoek naar een plekje om dit blog te schrijven, als plots, pal voor me, een oud mevrouwtje stil staat. Ze haalt iets uit haar tas en legt het met een zwierige zwaai op de stoeptegels. Het heeft vier pootjes, een bodywarmer en een halsbandje. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is loopt ze verder, met haar fret aan de lijn.

Gangbare huisdieren
Het kan aan mijn bekrompenheid liggen dat ik honden, poezen en konijnen heel gangbare huisdieren vind. Maar een fret? En om die dan te gaan uitlaten in een druk winkelgebied – je moet de opstoppingen eens zien die het veroorzaakt. Mensen struikelen over elkaar omdat ze verbaasd naar het beestje blijven kijken. Van een oude mevrouw. Ik kan het niet tegenhouden, dat beeld van het omaatje van The Nanny. Paffend, op roze roze slofjes, met getoupeerd haar.

Laten we eens gek doen
Ach, het leven is natuurlijk ook wel heel saai als iedereen er enkel een hond en/of kat op nahoudt. De volgende keer neem ik mijn huisspin mee naar de bioscoop. Of laat ik mijn wandelende takken een ommetje doen bij het zwembad. Weet je wat pas cool zou zijn? Als ik mijn lama op commando leer zitten voor de supermarkt. Ja, het is net zo storend toch? Dat je er niet langs kan door Tante Toos die de laatste roddels kwijt moet, of door een pissed off lama.

Lama

Teckel in de jungle
Alle gekheid op een stokje: ook ‘normale’ huisdieren zijn dieren. Die ooit, hun oorsprong hadden in de natuur. Er is wat doorgefokt en er zijn bepaalde beestje ontstaan die heel goed gedijen in een huiselijke omgeving (al ben ik best nieuwsgierig hoe een teckel het in de jungle overleeft). Dat maakt het ene dier meer geschikt als huisdier dan het andere. Maar ik denk niet dat ik hoef te twijfelen over het feit dat de fret in kwestie met meer liefde en aandacht verzorgd wordt dan menig huishond. En dat is ook heel veel waard. Elke dag dierendag.

© Beeld: quickmeme.com en dumpaday.com

Lees hier meer blogs van Chantal