Blog Chantal: Zomergevoel

De zilte zeelucht door mijn haren. Bananen- en yoghurtijs, van de beste ijssalon van de stad. De zon die alles mooier, warmer, romantischer en vrolijker maakt.

Flirterige zomerjurkjes, gebruinde benen en opgestoken haren. Knipogen en veelbetekenende glimlachjes. Frappuccino met kokossmaak, uit een roze rietje. Hardlopen door het park, stroompjes zweet in de holtes van mijn ellebogen en knieën. De zwoele muziek van Sade. Goed gevulde vissoep in dat Franse brasserietje dat nooit tegenvalt. Zomerbriesje op het dakterras, waar mijn yogamatje ligt uitgerold, met een goed boek, een handdoek en een groot glas citroenwater met verse munt.

Buiten trainen, geluid van kinderen, gespetter van water. Slapen met één been boven de lakens. Barbecueën met de buren. Uitzicht op vakantie. Vrij zijn, elke dag doen waar ik zin in heb. Meloen met ham, witte sprankelwijn. De eerste duik in het water, bij zonsondergang. Lichtroze pioenrozen, overal waar ik kijk. Een poging tot salsadansen die waanzinnig goed uitpakt. Het gelach van de schattigste baby. Knapperige pizza met ijskoude cola. Een ritje met alle ramen open. De Gypsy Kings op volle sterkte. Na middernacht nog dat spannende bordspel uitspelen met vrienden. En blokjes oude kaas met mosterd-dille saus. Honden die met elkaar ravotten. Een zoen van mijn liefste.

Het kan mij niet lang genoeg duren. Dat ultieme zomergevoel.

© Beeld: Chantal Straver
Lees hier meer blogs van Chantal