Blog Lisette: Ik ben terug

Ik ben een tijdje afwezig geweest. Niet alleen zweeg ik in alle talen op VIVA.nl, maar ook op mijn blog en verschillende social media-kanalen gebeurde weinig. Maar – yay! – ik ben terug. (Geen idee of jullie dat yay vinden, eigenlijk.)

De reden voor mijn afwezigheid kun je waarschijnlijk wel raden: ik was druk met schrijven. En dan niet aan VIVAblogs, maar aan mijn vijfde boek. Het verhaal ging met me op de loop en voordat ik het wist zat ik bijna drie maanden over mijn deadline heen en zo’n 60.000 woorden over de bovengrens die ik voor mezelf had gesteld.

Denk maar niet dat dit een liefdesliedje is

Zeshonderd pagina’s

Daardoor telt de eerste versie van Denk maar niet dat dit een liefdesliedje is nu een kleine 180.000 woorden. Voor wie graag een referentiekader wil: dat is bijna 600 boekpagina’s. Het kán, en ik krijg berichtjes binnen van lezeressen die zo’n beetje beloven hun eerstgeboren kind bij volle maan aan mij te offeren als dat betekent dat ik niet ga schrappen, maar soms (vaak) wordt een verhaal écht beter van een lekker potje krassen. Dat is dus precies wat ik momenteel aan het doen ben.

Denk maar niet dat dit een liefdesliedje is

Magische boeken

Als dat nu mijn enige bezigheid was, had ik er de afgelopen weken nog wel wat blogjes uit kunnen persen. Alleen heb ik heel optimistisch besloten dat ik dit jaar niet één, maar twee boeken wil uitbrengen. Denk maar niet dat dit een liefdesliedje is verschijnt in de zomer. Het tweede boek zou eind dit jaar moeten verschijnen. Het is het eerste deel van de serie Magic Inc, die ik samen met ex-VIVAblogger Martin Gijzemijter schrijf. En jongens, wat wordt dat een gave serie! Martin en ik sluiten ons iedere week minstens één dag samen op en gaan dan helemaal los op het verhaal, de personages en de awesome plotwendingen.

Wand Magic Inc

Wéér verhuizen

Ik ga het nu snel ergens anders over hebben, voordat ik ALLES over Magic Inc verklap. Naast #TheSchrijfLife heb ik namelijk ook nog een leven waarin ik weleens met mensen praat over andere dingen dan boeken. En Lau, die behoorlijk aan de weg timmert in een totáál andere branche dan ik. De afgelopen vijf verhuizingen hebben we aan hem te danken (zo zie je nog eens iets van je eigen land). Over een paar maanden verwacht hij klaar te zijn in Eindhoven en in Groningen aan de slag te kunnen.
Jup, je hoort het goed: we gaan weer verhuizen. En deze keer denken we erover langer dan een half jaar op één plek te blijven. Sterker nog, misschien blijven we er wel drie jaar. Of langer. Met die lage huizenprijzen en stijgende huurprijzen is kopen dus ineens een heel aantrekkelijke optie.

Foto: Chris Heijmans
Foto: Chris Heijmans

Uuuuren op Funda

EEN HUIS KOPEN. Hoe volwassen is dat? Om het nog een tikkeltje enger en grote-mensen-achtiger te maken geef ik sinds het verschijnen van Schrijven kreng! regelmatig workshops en laatst heb ik zelfs mijn eerste gastcollege ooit gegeven, op de Fontys Hogeschool in Tilburg. Dan zit er een zaal vol mensen aandachtig naar me te luisteren en zie ik regelmatig iemand over tafel buigen om een aantekening te maken. Heel stiekem wacht ik nog steeds tot iemand opstaat en roept: ‘Je bent een poser, Lis! Wie denk je wel niet wie je bent?’
Tot nu toe is dat gelukkig niet gebeurd. Ik hoop dat dat ‘wat dóé ik hier’-gevoel na een tijdje wegebt.

Dus WOOP WOOP, ik ben terug! Iets volwassener, maar geen zorgen – ik zal het waarschijnlijk nog steeds minstens één keer per blog over poep hebben. (< Bij dezen.)