Blog Lisette: Kleurenblinde vogelverschrikker

Zodra je een eigen bedrijf hebt, zelfs al is het een eenmanszaak, word je helemaal platgebeld door mensen die je een aanbieding ‘speciaal voor uw bedrijf’ willen doen. Ik leg regelmatig aan iemand uit dat ik echt geen beveilging nodig heb voor die ene crappy laptop die mijn bedrijf rijk is en dat ik ook niet ga adverteren in het lokale sufferdje of op een bord op het voetbalveld.

Mode is zegmaar echt niet mijn ding

Sinds kort sta ik daarbij ook nog per ongeluk op een of andere perslijst. Ik gniffel regelmatig om de dingen die ik zou zijn, zoals fashionable en sportief. Tegenwoordig zit er iedere week wel een mail in mijn inbox met deze strekking:

‘Hoi Lisette, hierbij stuur ik je een uitnodiging voor de lancering van [hip designmerk]. Ik hoor graag of het een blog van jou als fashionliefhebber waard is!’

Braaf stuurde ik terug dat ik vermoed dat er een klein misverstand is in het samenstellen van de perslijst. Ik zie er doorgaans namelijk uit alsof ik in mijn kledingkast ben gevallen en voor mijn leven heb moeten vechten met allerlei felgekleurde, niet-matchende kledingstukken. Vermoedelijk vergeeft mijn omgeving me mijn slechte kledingsmaak alleen maar omdat ik schrijfster ben. Het enige excuus om erbij te lopen als kleurenblinde vogelverschrikker is: ‘Ik ben een creatieveling.’ (Of: ‘Ik ben daadwerkelijk een kleurenblinde vogelverschrikker’, maar die zijn een stuk schaarser dan de club mensen die hoopt binnenkort een bestseller te schrijven.)

Lifestyle-schmifestyle

‘Hi Lisette, we dachten dat jij als lifestyle-blogger wel interesse zou hebben in de nieuwste sportswear!’

Tenzij je de blog ‘Chaos is mijn lifestyle’ meetelt, heb ik nog nooit een lifestyleblog getikt. En hoezo ‘de nieuwste sportswear’? Wat doet deze sportswear wat de oude versie niet kon? Ik heb al een trainingsbroek, een sportlegging, een paar afgeragde sportschoenen en twee T-shirts om in te sporten. Ik ben alleen geïnteresseerd in de nieuwe sportswear als deze versie het sporten voor me doet, terwijl ik op de bank lig met een fijn boek en een reep chocolade. Want eerlijk is eerlijk: ik voel me altijd heel goed na het sporten, maar het kost me wel té veel moeite om mezelf ertoe aan te zetten mijn luie reet ook werkelijk een keer van de bank te tillen.

Superwoman

Ik verheug me nu al op de mail die volgende week langskomt. Wat zou ik dan ineens zijn? Beautygoeroe? Architect? Financieel expert? Wat het ook wordt, ik wil nog steeds geen beveiligingssysteem, geen advertentie in de krant en geen bord bij FC Grafdorp. Sommige dingen veranderen nooit.

Foto: Randy Robertson