Blog Lisette: Mijn vergeetlijstje

Vergeet

Het licht op de wc is kapot. Iedere keer als ik naar binnen loop en de lichtschakelaar omhoog klik, zeg ik hardop: ‘O ja.’ Dan laat ik de deur maar gewoon open voor een beetje licht, doe mijn ding en vergeet het hele wc-licht-probleem weer – tot ik weer moet. Want hoe vaak denk je nou helemaal na over het licht op de plek waar je zaken afhandelt die net zo goed in het donker kunnen gebeuren?

Ik print het wel even ui.. O.

‘Lampje voor op de wc’ is de nieuwste toevoeging aan de steeds langer wordende lijst met ‘dingen die ik altijd vergeet maar die ik wel echt nodig heb’. Met stip op 1 staan ‘nieuwe cartridges voor de printer’. Vaak red ik het in de overgangsperiode tussen ‘O, ik moet eigenlijk nieuwe halen’ en ‘Fuck, ze zijn echt leeg’ nog wel met paarse, roze, blauwe en groene printjes, maar dan is het echt op en weigert mijn printer om ook nog maar íets voor me te doen. Dus zet ik ‘cartridges’ meteen op mijn mentale lijstje met actiepunten, maar zodra ik de printer heb uitgeschakeld ben ik het stiekem alweer vergeten.

TakuUemura

In je oor

Nog zo’n vergeetjuweeltje: wattenstaafjes (of ‘oorstokjes’, zoals ik ze zelf om een niet duidelijk aanwijsbare reden altijd al noem). We zijn vorig jaar een paar keer dicht op elkaar verhuisd en iedere keer kocht ik bij het inrichten van het nieuwe huis weer wattenstaafjes. Het gevolg was dat we met de hoeveelheid oorstokjes in ons huishouden makkelijk drie keer de wereld rond konden als we ze achter elkaar zouden leggen. Nu, meer dan een jaar later, is de voorraad eindelijk op. Maar ‘wattenstaafjes’ is als boodschappencategorie geheel uit mijn systeem verdwenen, omdat ik ze al zo lang niet gehaald heb. Problematisch.

4354544923_85857e3009_z
Daniel Antunes

Superlangzame lijm

Iedere keer als er iets kapotgaat in huis, of dat nou een bandje is dat uit een sandaal losschiet of een steentje dat uit een ketting valt, vraag ik aan Lau: ‘Hebben we eigenlijk superlijm?’ en dan zegt hij: ‘Nee, dat moeten we even halen de volgende keer dat we boodschappen gaan doen.’ Dat zeggen we nu zo’n twee jaar. In mijn kast is inmiddels een heel plankje vrijgemaakt voor kapotte dingen die we supersnel zouden kunnen fixen als we superlijm in huis hadden. Telkens als ik erlangs loop denk ik ‘o ja’, maar zodra ik de kamer weer uit ben, zijn mijn gedachten alweer afgedreven naar de afwas, de monsterlijke berg strijkgoed of een plotprobleem in mijn boek.

10160965_43d32f2333_z
Tim Broddin

Vette doekjes

Telkens als mijn bril weer bijna te vet is om doorheen te kijken, denk ik: ‘Misschien zou ik eens van die natte brillendoekjes moeten halen.’ Het probleem is alleen dat die gedachte alweer verdampt is tegen de tijd dat ik in de keuken kom om het op mijn altijd wachtende boodschappenlijstje te schrijven.

11563574686_597ef57da9_z
aussiegall

Meteen… morgen

Weet je wat? Ik heb het nu allemaal al opgeschreven, dus ik ga nu meteen naar de supermarkt. O, wacht. Het is zondag. Goed, dan haal ik het morgen wel.
Nu ik deze blog heb geschreven kán ik het bijna niet meer vergeten, toch? TOCH?