Blog Marjolijn: ‘Eindelijk deel ik het resultaat van de babykamer voor mijn kleine meisje’

single moederschap

Eindelijk deel ik vandaag met jullie het eerste resultaat van de nieuwe babykamer. In de nieuwe babykamer heb ik gewerkt met ‘wat ik had’ en in mijn geval was de grootste belemmering een vloerbedekking met een ‘net niet kleur’. Net geen bruin, net geen geel noch beige et cetera. Omdat de vloerbedekking nog wel goed is laat ik het nog niet vervangen, dus was het allereerst zaak om een goede kleur op de muur te vinden.

Behangen of schilderen?

Die keuze was snel gemaakt, de muur zou eerst gestuukt moeten worden als ik zou willen schilderen, want één keer rollen en de halve muur zat op je roller. Behangen dus. Ik houd zelf helemaal niet van behang. Tenminste: dat dacht ik. Voornamelijk omdat het waarschijnlijk een klus is die ik zelf gewoon echt niet kan. Maar ik ben me gaan verdiepen en heb gezocht naar Scandinavische prints. Na een tijdje Googelen kwam ik een hel leuk Nederlands label tegen: TiS Lifestyle. En ja hoor, zij maken precies wat ik wilde, gewoon hier in ons kleine kikkerlandje. Ik werd op slag verliefd op een Scandi-print van witte bladeren op een okergele ondergrond. Een hele drukke print, dus zeker niet voor de hele kamer, maar wel lekker druk om een knus hoekje te creëren. Het behang bestel je op maat en wordt dan speciaal voor jou gemaakt. Het patroon sluit altijd aan, dus het is gemakkelijk plakken en de lijm zit erbij. Toch heb ik lekker een topbehangster laten komen om dit voor mij te doen. Ik kan veel, maar dit niet. Het behang straalt werkelijk van de muren. Het maakt de kamer zo zonnig, vrolijk en niet even niet zo standaard als de dertien in een dozijn babykamer. Overigens vind je bij TiS nog veel meer dan behang. Van accessoires tot beddengoed en knuffels. Alles even uniek en lief, om je baby- of kinderkamer er echt uit te laten springen.

Doe mij een handige commode!

Dat is wat ik dacht toen Mick steeds groter werd en de huidige commode toch niet heel handig bleek. Een eis voor mij was dat ik zowel horizontaal als verticaal de kleintjes kan verschonen. Na lang zoeken was voor mij de beste optie de simpele, maar heel doeltreffende commode uit de Stokke Home-serie. Zoals je van Stokke gewend bent kun je hier van de gehele kindertijd iets anders maken. Van ladekast tot bureau voor je tiener. Met een speciale opbouw wordt het een commode, waar je heel intuïtief omheen kunt lopen tijdens het verschonen. Hij staat hoog op zijn poten, dus je voeten passen eronder, wat maakt dat je dus met je kindje mee kunt bewegen. Het lijkt op zich een kleine commode, maar hij is in ieder geval voor mij heel efficiënt want hoe meer ruimte ik op het werkblad heb, hoe meer ik erop zet en hoe meer Mick dagelijks van de commode zou schoppen en dat gaat mijn kids gewoon bij deze commode niet lukken. Met een speciaal opbergsegment dat je eraan hangt kun je de babywipes en zalfjes kwijt en op de muur heb ik mandjes en een plankje gehangen om alle verzorgingsproducten in kwijt te kunnen. Goedkoop en handig!

Prinsheerlijk slapen

Omdat Mick nog niet uit zijn ledikant is gegroeid wilde ik graag een tweede ledikant hebben. Hij is nog te jong voor een ‘echt’ bed. Ik wilde natuurlijk iets dat bij de commode past dus ben ik wederom op zoek gegaan naar iets dat in de Scandinavische stijl past. Ik heb een heel lief bedje gevonden van Bopita. Type Lynn met houtkleurige strakke pootjes en witte spijlen. Retro met een modern sausje. Ik houd persoonlijk niet van complete babykamers qua meubels, dus vind ik het een uitdaging om te zoeken naar items die matchen, maar niet uit dezelfde serie komen. Matrasje gewoon van IKEA, Aerosleep onzin geloof ik niet in, dat is alleen maar commerciële onzin. Een van de eerste dingen die mijn kraamzorg vertelde bij de intake voor Mick. Een lief kledingkastje, ook retro en modern tegelijk, heb ik gescoord bij IKEA. De afgeronde vormen vind ik vooral heel erg leuk. Koppig als ik ben heb ik het alleen in elkaar gezet zoals ik vorige week al schreef, niet handig, maar alles staat! Tijd om het kamertje wat gezelliger aan te kleden.

Accessoires maken de kamer

Als een kind in een snoepwinkel voel ik me als ik accessoires koop voor de kids. Veel leuks vind ik op Etsy. Vorig jaar kocht ik er een geweldige macramé schommel uit Nicaragua. Dit keer hield ik het dichterbij huis. Ik vond de geweldige Mrs. Multitask. Een supermama met gouden handjes en reuze creatief. Wally de Walvis is handgemaakt van wol en wolvilt en vind ik een echte musthave voor op de babykamer. Ik wilde hem eerst graag in okergeel, maar ben blij dat ik dat toch maar niet gedaan heb, dan werd de kamer wel heel geel. Nu een lieve lichtgrijze walvis gekozen en hij past in de vrolijke kamer. Opbergaccessoires heb ik gescoord bij Kwantum en draadmanden van Kidsdepot. Leuk om alles in aparte mandjes weg te stoppen en het staat ook gewoon opgeruimd. Daarnaast heb ik een gehaakt rond vloerkleed neergelegd, eveneens van Kidsdepot, waar ik ook een gave geometrische hanglamp van heb hangen.

Alleen het beste voor die baby- en kinderhuid

De commode heb ik naast heel veel luiers, uitgerust met een serie nieuwe producten, waarvan ik nog niet van het bestaan wist toen Mick werd geboren. Ik liep in de stad laatst langs Rituals en zag een hele baby- en mamalijn uitgestald en dat maakte me zo blij. Ik ben fan van Rituals heb mijzelf dus verwend met deze nieuwe productenlijn Tiny Rituals. Voor mezelf én voor baby M. Het is een echte Ritualsgeur die je direct herkent, zonder dat het té is voor zo’n kleintje. De ingrediënten zijn vanzelfsprekend ook aangepast op de babyhuid:  vrij van parabenen, kleurstoffen en andere rommel. Voor de kleine meid heb ik er ook nog een lief handdoekje en washandje bij om het plaatje compleet te maken.

Een ander favoriet merk van me is Naïf. De geur is verslavend en ik ben heel erg tevreden over de producten voor Mick dus heb ze ook voor baby M. weer ingeslagen. Ook Naïf denkt aan mama, want zij hebben recent ook hele fijne producten voor vrouwen op de markt gebracht. Van gezichtsverzorging tot een fijne shampoo. Dus terwijl ik mijn buik lekker insmeer met de dikke crème van Rituals heb ik een heerlijke dagcrème van Naïf om ook mijn vermoeide gezichtje een beetje te pamperen! Voor de baby kun je heel makkelijk een ‘starters kit’ aanschaffen, dan heb je direct alles in huis wat het huidje nodig heeft. Voor mij is Zwitsal echt van een voetstuk gevallen met bovenstaande labels op de markt, beiden van Nederlandse bodem, iets om trots op te zijn!

En dat ben ik ook op het kamertje. Ik ben niet voorzien van een groothoeklens, maar heb mijn best gedaan om jullie een goed beeld te geven van de vrolijke kamer die ik heb gemaakt voor mijn meisje!


Marjolijn (36) is moeder van Mick. In 2015 besloot ze haar leven drastisch om te gooien niet langer te wachten op de prins op het witte paard en koos ze voor het single moederschap. Voor VIVA Mama blogt ze over haar avonturen als single moeder en de uitdagingen die zich aandienen. In het dagelijks leven is ze fulltime communicatieadviseur en blogt ze voor haar eigen website The Single Mama voor (aanstaande) mama’s zonder of mét man. 

Lees ook:
Blog Marjolijn: ‘Ik krijg vaak de vraag of dit kindje van dezelfde donor is’
Blog Marjolijn: ‘Ik haalde me in mijn hoofd dat het helemaal mis was in mijn buik’
Blog Marjolijn: ‘Ik wil me weer even helemaal vrouw voelen’
Blog Marjolijn: ‘Langzamerhand voel ik echt aan mijn lichaam dat ik zwanger ben’
Blog Marjolijn: ‘Ik merk dat ik te veel wil en te veel vraag van mijn lichaam’
Blog Marjolijn: ‘Bij een tweede kindje is niet alles meer onbekend, maar toch staat je leven weer op z’n kop’
Blog Marjolijn: ‘Hij heeft een uur gekrijst om een koekje’
Blog Marjolijn: ‘Het aftellen is begonnen!’
Blog Marjolijn: ‘Geboortekaartje… Check!’
Blog Marjolijn: ‘Gehuld in zijn beste outfit besloot hij voor vertrek om zich letterlijk tot aan zijn enkels onder te poepen’
Blog Marjolijn: ‘Ik doe te veel en daar heb ik een dag later spijt van’