Blog Mayke: De rest van mijn leven

leven

Nooit eerder kwam het in me op, maar juist nu ik al een paar maanden ben gestopt met roken, al lang en breed ben begonnen met sporten en het intensief verzorgen van mijn huid barst ik ineens van de goede voornemens.

Het echte leven

Die twintigersdip duurt inmiddels wel lang genoeg en het eeuwige getwijfel heeft me tot nu toe nergens gebracht. Bovendien sta ik op het punt van afstuderen en dan begint het echte leven. Wat het echte leven dan precies is, dat weet ik niet. Het zal ergens het midden houden tussen carrière, huisje, ventje, boompje, kindje en beestje.

De rest van mijn leven

Het huisje, ventje en beestje kan ik inmiddels afstrepen op mijn lijst. Mijn nichtje kwam laatst het boompje brengen. Het waren een potje en drie bolletjes. ‘Wat in vredesnaam moet ik hiermee?’ dacht ik. Behalve misschien verantwoordelijkheid tonen, zorgen, of laten zien dat ik klaar ben voor de rest van mijn leven.

Zie je nu wel

‘Zie je nu wel’, dacht ik, toen de eerste dagen nog niets de kop opstak. Het waren nog steeds drie bolletjes in een potje. Ruim tien keer had ik ze al verzopen, in de hoop dat ze gewoon dorst hadden. Niets. Behalve misschien een toefje wit pluis. ‘Hoera, ik groei schimmel’, dacht ik bij mezelf.

Klavertjes vier

Totdat er ineens iets was. Een soort van stengels. Ik weet niet wat ik had verwacht, maar dit overtrof mijn verwachtingen. De stengels groeien en het pluis begint steeds meer op blaadjes te lijken. Klavertjes vier, zijn het. Ik groei mijn eigen geluk.

geluk

Een potje vol geluk

Ik kijk nog eens naar mijn lijstje. Zo te zien ben ik bijna klaar. Dat terwijl ik, met een beetje geluk, pas op een kwart van mijn leven ben. Het komt wel goed met mij, denk ik voor het eerst. Ik ben al een goed eind op weg en ik groei een potje vol geluk. Kom maar op, met 2015.

© Beeld: Privébezit Lees hier meer blogs van Mayke