Blog Mayke: Kreunen en flirten

Kreunen

Zo, ze zitten in de benen, de eerste vijftien kilometer. Keurig binnen de anderhalf uur ook, want ik had toevallig haast. Dat wordt spierpijn deluxe, de komende dagen.

Ik haat langzaam

Ik kwam telkens maar niet over die twaalf kilometer heen. Pijntjes hier en daar, wind tegen, verdwaling of pure verveling werkten me tegen tijdens het lopen. Maar het was vooral óf een gebrek aan doorzettingsvermogen óf het gebrek aan conditie. Het laatste kon het niet zijn, want dat zou betekenen dat ik het langzaam op zou moeten bouwen en ik haat langzaam.

Pompen of verzuipen

Vandaag moest het dus gebeuren. Het liefst ook in een recordtempo, anders is het maar een half record. Na anderhalve kilometer kreeg ik ontzettende kramp in mijn arm en schouder. Ik stopte, zwaaide hem twee keer heen en weer en rende verder. Even later kreeg ik de statistieken van Runkeeper. Ik was als een malloot begonnen. Het was pompen of verzuipen dus, wilde ik die vijftien kilometer gaan halen. Het wérden er uiteindelijk ook vijftien, want als ik wilde verzuipen, dan was ik wel gaan zwemmen.

Kreunen en flirten

Maar ik had haast, dus ik moest ook wel flink doorlopen. Ik moest Astrid namelijk nog wegbrengen. Ze gaat morgen voor het eerst voor de keuring. Mijn vriend heeft er geen goed gevoel over. Astrid kreunt flink, vooral over hobbels. Bovendien flirt ze met andere auto’s door willekeurig te seinen met het grote licht. Ik denk dat het allemaal wel meevalt. Ze wordt immers niet getest op etiquette. Auto’s zijn om te rijden en dat doet ze nog.

Grappen van Astrid

Toch heb ik twee kleine zorgen. Ze heeft me laatst namelijk voor de tweede keer in de berm gemanoeuvreerd door er zomaar mee op te houden. Als ik vervolgens opnieuw de sleutel omdraaide om haar te starten deed ze het prima, alsof er niets gebeurd was. Dat zijn leuke grapjes, mits ze gewoon blijft starten. Daarnaast blijf ik haar banden maar oppompen, terwijl er geen lek te vinden is.

Totdat Astrid terug is, ga ik op de fiets. Lekker op de trappers, met spierpijn deluxe nog in de spieren. Ik hoop dat mijn bordeelrode fiets zich wel een beetje gedeisd kan houden, want ik trek niet graag de aandacht, als ik net in een kramp schiet. Ik hoop ook dat er voldoende lucht in de banden zit, want ik hou dan misschien niet van verzuipen; pompen is ook niet echt mijn hobby.

© Beeld: Privébezit Lees hier meer blogs van Mayke