Blog Mayke: Meerkutten

‘Meisjes, heeft iemand van jullie Meerkat?’ vroeg een vriendin in onze groepsapp. Ze was de eerste met een Hyves-account, zat al maanden op Facebook terwijl wij nog lekker op Hyves bleven hangen en was de eerste die me ervan overtuigde dat ik écht een Twitter-account nodig had.

The next big thing

Sterker nog, jaren daarvoor was ze al erg vooruitstrevend. Toen zaten we urenlang achter haar computer op MSN, om te kletsen met de buurjongen van mijn tante. Omdat er verder nog niemand MSN gebruikte. Ik ben nog steeds Twitter aan het ontdekken, maar als zij zegt dat het tijd is om te gaan Meerkatten, dan kun je ervan uitgaan dat het ‘the next big thing’ is.

We Meerkatten!

‘Vertel me wat het is en hoe het werkt.’
‘Het is een app waarmee je live kunt videostreamen.’
‘Hmm, dus ik kan je morgen live laten zien wat ik aan het eten ben?’
‘Precies.’
‘Goed. Meerkat me morgen, dan laat ik je mijn kant en klare maaltijd met Babi Pangang zien.’

Heb je het gezien?

Ik zie nog niet helemaal de meerwaarde in van deze app, maar de volgende dag krijg ik rond etenstijd een bericht: ‘Ik ga streamen Mayk! Ben je erbij?’
Oh ja. Hoe zou dat werken? Ik start de app, maar ik zie niets. Op Twitter kom ik inderdaad een melding tegen, maar ik zie geen bewegende beelden. Ik druk een aantal keer op F5, maar daar houdt mijn twitterkennis op.
‘Heb je het gezien?’
‘Nee.’
‘Kun je me even Skypen? ’

Alle gekheid op een stokstaartje

Aha, daar deed het me inderdaad aan denken. Helaas heb ik ook nog nooit Skype gebruikt. Misschien moet ik de gebruiksaanwijzing van Meerkat even opzoeken. Daar lees ik: ‘De app is vooralsnog alleen beschikbaar voor iPhones’. Daar zit ik dan, te meerkutten op mijn HTC. Ik heb het inmiddels al een half uur aan de stok met een grijnzende stokstaart en mijn kant en klare maaltijd met babi pangang heb ik inmiddels achter de kiezen. Ik geef het op, blijkbaar ben ik niet zo vooruitstrevend als mijn vriendin. Ach, misschien maar beter ook. Mijn gezicht staat inmiddels op onweer en omdat ik mijn aandacht niet echt bij mijn maaltijd had, zit de zoetzure saus haast tot achter mijn oren. Niet echt iets om over naar huis te streamen, laten we maar zeggen.

© Beeld: Privébezit Lees hier meer blogs van Mayke