Blog Mayke: Spoedcursus vakantie vieren

vakantie vieren

“Ik ga naar Mallorca.” “Oh! Ik ga naar Gran Canaria, misschien kunnen we wel zwaaien!” “Mayke, anders zoek je eerst even uit waar dat ligt.” Toegegeven, erg voorbereid was ik niet. Mijn vriend had al een week van tevoren zijn koffer gepakt. Voor mij was het gooi-, smijt-, ren- en vliegwerk in de laatste uurtjes. Ik had het nog zo druk gehad met deadlines, dat de vroegboekvakantie voor mij alsnog een last-minute werd.

Deadlines

De spoedcursus Spaans was er daarom een beetje bij ingeschoten. Zo geschiedde het dat ik terug kwam met een servetje, nadat ik om een cerveza (biertje) had gevraagd. Dagenlang stond ik op tijd paraat. Ik ben inmiddels getraind in deadlinewerk. Zelfs tien dagen verkleuren, verbranden, vervellen en weer verkleuren vergt de nodige timing om bruin terug te keren.

Last minute koningin

Ik heb met taxi, bus en benen kilometers afgelegd, cocktails gedronken, paella gegeten, gezwommen in zee en zwembad, dolfijnen gespot, markten afgestruind, strandwandelingen gemaakt, sightseeing gedaan, mijn verjaardag gevierd, praatjes gemaakt met een papegaai (“Ola Canaria!”) en dat allemaal in één vakantie. Tijd- en taalbarrières heb ik overbrugd. Ik kroon mezelf tot koningin van de last-minutevoorbereiding. Het is allemaal weer goed gekomen.

Senk joe very maaaaash

´s Avonds genieten we op het terras na, onder het genot van een cocktail en live-muziek. De enige resterende deadline van de dag is bedtijd. En dat is een vrij rekbaar begrip, als je op vakantie bent. De zangeres brengt haar microfoon naar haar mond, terwijl ik in een synchrone beweging mjin cocktail aan mijn lippen zet. Ik neem een slok en zij begint te zingen. “When I shit in your face..” Zo gemakkelijk als bij haar de woorden uit de mond komen, zo gemakkelijk verslik ik me in mijn pina colada. Als ik een cursus Spaans had moeten volgen, dan had zij wel even een cursusje Engels kunnen nemen. Er is werkelijk geen touw aan vast te knopen en ik ben voor de verandering eens níet degene die voor lul staat in de schijnwerpers. “Senk joe very maaash.” Daar zit ik dan een beetje “muchos gracias” voor te leren.

Spoedcursus vakantie vieren

Ik heb enkel een spoedcursus vakantie gehad. Geslaagd met vlag en wimpel, binnen tien dagen. En dat onvoorbereid. De pina colada smaakt er niet minder om en de temperatuur is niet minder aangenaam. Zoveel is er niet nodig om te genieten van Gran Canaria. Volgend jaar pak ik gewoon mijn koffer weer in tijdens de laatste uurtjes. Schijt aan de tijd- en taalverschillen. Letterlijk, wat de zangeres van vanavond betreft. Dan maar een beetje shit in the face, denk ik bij mezelf. Kom ik toch nog bruin thuis.