Blog MissFlirt: Dave Roelvink: de Danny Zuko van deze tijd

dave roelvink

Terwijl half vrouwelijk Nederland in katzwijm valt als de zoon van Dries Roelvink op tv verschijnt, heb ik grote vraagtekens in mijn ogen. Ik val niet op mannen die elk weekend laveloos thuis komen, geen werk hebben en het überhaupt niet zo uitmaakt. Geen date material, als je het mij vraagt.

Pronken met oneliners

Maar waarom vallen al die vrouwen dan massaal op onze Dave? Hetzelfde tafereel zie ik wekelijks in de Amsterdamse kroegen aan me voorbijtrekken. Van die knappe gasten die met hun halflange haar nonchalant staan te pronken met oneliners. En de vrouwen? Niet weg-te-slaan!

De Danny Zuko van de kroeg

Vroeger vond ik dat ook heerlijk. Ik was altijd op zoek naar de Danny Zuko van de kroeg; good looking, een beetje fout en onbereikbaar. Maar dan word je ouder, krijg je ineens behoefte aan vastigheid en aan iemand die naar je luistert, minder op looks gericht en eigenlijk heel erg bereikbaar is. Het liefst nog binnen handbereik, als je hem nodig hebt.

Komen we uiteindelijk niet allemaal liever thuis bij een man die zijn toekomst enigszins uitgestippeld heeft, zodat je wakker wordt van de geur van warme croissantjes die hij in zijn oven bakt, in plaats van het geluid van een vader die van de ladder komt zetten met zijn emmertje ochtendurine?

The good guy

Ook afgelopen weekend had ik bij het uitgaan een record aan inhoudsloze oneliners verzameld. Tot ik besloot dat het genoeg was geweest met de half-lange-haren-mannen, de biertjes en de hitjes. Vermoeid en ietwat draaierig opende ik enkele minuten later de deur van de slaapkamer en zag dat mijn vriend nog wakker was. ‘Hoe laat is het?’ vroeg ik me af en ik kneep met mijn ogen om het te lezen. De rode cijfers van de wekker gaven 2:38u aan en in gedachten lag ik al met één oor in bed. Vriendlief had echter hele andere plannen: “Zo zeg, wat zie jij er sexy uit”. De slechtste oneliner die ik deze avond gehoord had, maar wel van een good guy. Mijn good guy.

Door: FleurFlirt
CC foto: ANP