Blog MissFlirt: De jagers van de kroeg

Wij vrouwen zijn van nature niet zulke jagers. Liever staan we als een stel halve zolen uit ons bol te gaan op de dansvloer om helemaal los te komen van een week gesnerp van je baas. Staan we niet op de dansvloer, dan hangen we nonchalant aan de bar, beantwoorden een whatsappje, checken de mannen, drinken een wijntje en maken een selfie. Het is weekend!

Zijn move

Zo ook afgelopen weekend. Vermaakt keken mijn vriendin en ik naar een groepje vrouwen dat redelijk lammig de dansvloer onveilig maakte: too drunk to function. “Hey, moet jij niet dansen”, hoor ik ineens vanuit links. Een mannelijke hij. Met gebogen schouders, een witgestreepte blouse en een ongelukkig gezicht stond hij voor me. Eigenlijk ben ik dan gelijk getriggerd om zo iemand af te poeieren, omdat ik helemaal geen zin heb in zo’n verplicht gesprek.

Bevestiging

Een paar minuten later nam hij dan ook weer de biezen. Mijn vriendin keek me aan en we hoeven eigenlijk niks te zeggen om hetzelfde te denken: “Nope”. Hoe mis-match het ook was, toch voelt het stiekem ergens fijn om bevestiging te krijgen. Bevestiging dat je nog altijd in de markt ligt, ondanks dat je al jaren bezet bent en ook niet echt de jongste meer.

Maar klopt dat eigenlijk wel? Is zo’n versierpoging eigenlijk wel een bevestiging van ‘goed in de markt liggen’? Komen mannen werkelijk naar je toe omdat jij zo vreselijk aantrekkelijk bent, of schieten ze gewoon met losse flodders totdat er één raak is? Dit laatste vermoeden werd bevestigd toen ik aan het mannenpanel vroeg “hoe vrouwen mannen kunnen versieren“. De mannen gaven aan dat ze toch het liefst zelf jagen: Hunt and not to be hunted.

Afspraak maken?

Prima. Doen we dat. De mannen mogen jagen. Maar zullen we dan wel met elkaar afspreken dat wij vrouwen onze eigenwaarde en bevestiging niet laten afhangen door een lousy versiertruc van de man die – na een biertje of 7 – zijn netten gaat uitgooien totdat er ergens een visje in blijft hangen? Liever haal je het zelfvertrouwen uit wie je bent en wat je doet, los van het feit of je nou versierd wordt of niet. Andersom moeten wij vrouwen collectief wat vriendelijker zijn tegenover hem. Tegen die tijd dat zijn cupidospeer jou geraakt heeft, wil je tenslotte dat ook hij blaakt van het zelfvertrouwen als een volleerde trotse jager. Jouw jager!

CC foto: Elena Fidanovska