Blog MissFlirt: “Op de lat…”

Van verre kon ik ze al horen: “Neehee, jij doet het verkeerd!” Toen ik m’n fiets naast het speeltuintje parkeerde om de supermarkt in te gaan, zag ik dat het meisje een jaartje of 8 was. Ze was zeker een kop groter dan het jongetje dat tegenover haar stond en het was duidelijk dat hij het onderspit moest delven.

2-0 voor mij

Het regels van het zelfverzonnen spelletje met de bal werd bij elke schop bijgesteld. In haar voordeel. “Je trapte niet in één keer dus nu is het 2-0 voor mij”, zei ze met een felle stem. Hij liet het maar gebeuren, ervaring had waarschijnlijk al lang geleerd dat tegensputteren voor hem geen enkele zin had.

Mijn vruchteloze pogingen

Zelf heb ik vroeger ook wel eens een vruchteloze poging gedaan om de regels van een spelletje naar mijn hand te zetten. Toen ik mijn flippo in de lucht schoot en verloor doordat hij op de verkeerde kant viel, riep ik gauw dat we ‘best of three’ deden. Veel creatiever dan dat is het nooit geworden.

“Als jij op de lat schiet…”

Toen ik met een volle boodschappentas naar buiten liep, stonden ze er nog steeds. “Oké. Als jij op de lat schiet kom ik bij jou spelen”, riep ze naar de overkant. Het kleine mannetje met zijn blauwe laarzen maakte geen enkele kans, de lat was haast onmogelijk te raken. Haast.

Terwijl ik mijn sleutel met één hand in mijn slot probeerde te steken, keek ik geamuseerd naar het tafereel. Zijn laars ging bloedfanatiek naar achter en met zijn kleine beentjes haalde hij hard uit. In een rechte streep schoot de bal tegen de lat van haar doel aan en hij glimlachte. Daar had ze niet op gerekend, maar liet zich niet van haar stuk brengen: “Mijn moeder heeft het eten bijna klaar dus ik kan niet bij jou komen spelen”, zei ze terwijl ze zich omdraaide en het hekje van het speeltuintje openmaakte.

Zo dus

Zo makkelijk kan het dus zijn. De regels aanpassen. Was best handig geweest toen ik twee weken geleden van de conducteur die bekeuring kreeg omdat ik was vergeten in te checken (zal ik morgen dan twéé keer inchecken?) of toen ik mijn tenniswedstrijd van 2,5 uur verloor met een dubbele fout (vandaag mogen we 3 keer serveren toch?). Niks van dat, zo creatief was ik niet.

Vanuit de kamer hoor ik mijn vriend roepen of het goed is als de jongens vanavond langskomen. Stiekem had ik me verheugd op een avondje film kijken en zeg: “Als je tegen de lat schiet…”

Door: FleurFlirt
CC foto: Patrick Fitzgerald