Blog MissFlirt: Sex-taboe; still there?

Afgelopen week had ik me ’s avonds op de bank genesteld met een koud glas cola, borrelnootjes en RTL Late Night. Een lekkere afsluiting van een drukke dag.

Toen ik zag dat Goedele Liekens aan tafel zat was ik helemaal in mijn sas. Ik vind haar namelijk altijd zo’n toffe vrouw; openhartig en no nonsense.

Condoom

Haar komst had te maken met een nieuw soort condoom, dat stimulerend zou werken en de penis makkelijker in stijve toestand zou houden. Top toch. Zeker voor degenen die altijd met dat ding aan het klungelen zijn. En… dat zijn er genoeg.

Het ongemak

Goedele heeft nog niet haar eerste zin uitgesproken, en ik zie Johnny de Mol – ook tafelgast – een ietwat guitige blik uitwisselen met buurman Guus Meeuwis. Hoewel Ali B geïnteresseerd een vraag stelt en zich niets van enig ongemak lijkt aan te trekken, zie ik Guus een paar keer glimlachen en voorzichtig met zijn hoofd schudden. Humberto maakt terloops nog wat grappen, maar de stoere Goedele roept de mannen tot de orde en vertelt onverstoord door. Precies waarom ik haar zo hoog heb zitten.

Verderop in de uitzending vertelt Eva Jinek – ook tafelgast – openhartig dat ze tijdens de hele uitleg van Goedele geduimd dat ze niet iets hoefde te zeggen over condooms en gaf na afloop aan blij te zijn ‘dat ze het gered heeft’.

Condooms geen peanuts

De hele sfeer aan tafel was wat lacherig en toch een beetje ongemakkelijk. Je zou denken dat in een land als Nederland, waar we zo vooruitstrevend en open zijn rondom seks, het homohuwelijk, de Wallen en ons drugsbeleid, het bespreken van condooms toch peanuts zijn?

Enerzijds duiken jongeren steeds vroeger met elkaar het bed in terwijl anderzijds Dokter Corrie in opspraak raakt en volwassenen nog steeds achter hun hand gniffelen als een anticonceptiemiddel op tafel komt.

Wat vinden jullie? Is Nederland vooruitstrevend op het gebied van sex of heerst er nog altijd een taboe op?

Door FleurFlirt.nl

CC foto: Morgan