Blog Sophie: Decemberstress

Ik weet niet wat het dit jaar was, maar we kwamen maar niet in de kerststemming. Zelfs oudste dochter A1 huilde tranen met tuiten toen bleek dat de Sinterklaastijd erop zat. Het was ook wel erg druk. In de krant las ik dat meer mensen deze decemberstress ervaren en dat een goede planning doorgaans wel helpt. Maar ja, dan moet je niet nog last hebben van zwangerschapsdementie.

Maandagochtend schiet ik ineens in de stress. Oh shit! A1 gaat vandaag kerststukjes maken op school en ik moest groen spul meegeven. Ik heb geen groen spul. In mijn tuin staan wintervaste viooltjes. Dus voor school een hele race naar de supermarkt om daar voor twaalf euro zilveren takken, takken met besjes en groene dennentakken te kopen. Te laat op school.

decemberstress

Poepexplosie

Later op de dag kijk ik op de kalender! Sjeisse! A2 neemt morgen afscheid op haar oude kinderdagverblijf. Dat wordt trakteren. Terwijl de spaghetti staat de koken, snel wat bloem, suiker en meel afwegen en cakejes maken. Vervolgens als een gek op Pinterest surfen naar iets wat ik met die cakejes kan.

Dinsdagochtend trek ik ruim de tijd uit om alle kinderen aangekleed in de auto te hebben. Net voor vertrek blijken er TWEE een poepbroek te hebben, waaronder één met een poepexplosie. Bijna draai ik door. Heb voor de jongste al allerlei luiers geprobeerd, maar toch heb ik elke dag een lekkende luier, met als gevolg elke dag een poepwas. Te laat op school. Juffrouw boos, ze stonden allemaal al klaar om met de hele klas naar de kerststal in de kerk te gaan kijken.

gif kerst 2

Bedankje

Later die ochtend ben ik druk aan het werk. Ik wil met kerst vrij zijn en dat betekent vooruit werken. Toch voor de zekerheid even de deadline checken. Mierda!! De deadline is morgen, dus voor die culinaire rubriek moet ik VANDAAG nog een heel kerstdiner bereiden. Ik sjees naar de winkel.

Net terwijl ik bezig ben met het bestrooien van zout en peper op de ossenhaas, de groenten worden geblancheerd en de kreeft op het punt staat in de pan te gaan, bedenk ik me: laatste dag op het kinderdagverblijf! Oh nee! Een bedankje voor de leidsters! De pannen gaan uit en ik ren met A1 door de bloemist om het grootste boeket ooit uit te zoeken. Vervolgens duiken we de supermarkt in, want er blijken ineens gasten te zijn. Ik koop nog snel wat vlees en sla ook nog wat bloem, suiker en boter in. Deze keer bedacht ik me ruim op tijd dat dochter A1 op donderdag kerstdiner heeft op school. De ouders werden vriendelijk verzocht ook mee te koken en dus moet ik nog wat dessertjes maken. Prima. Cakejes dus.

gif kerst 3

Schuimbekken

Woensdagochtend weer te laat. Weer twee poepbroeken, waaronder één explosie. Was deze keer echt een kwartier voor vertrek begonnen met het klaarmaken van drie kinderen. Weer te laat op school. Kijk snel even op het mededelingenbord. Hangt daar dus een lijst. Iemand anders maakt al cakejes. Dikke fuck! De juffrouw oppert of ik anders misschien chocolademousse wil maken. Mijn ogen draaien weg en ik begin te schuimbekken. Juffrouw zegt snel dat cakejes ook goed zijn.

Eenmaal thuis kijk ik of er post is. Ja dus. Kerstkaarten. Shit, sjeisse, merde, mierda, fuck! Dat zijn we dus vergeten. Ik kijk man GL aan die op het punt staat nog even vier dagen naar het buitenland te gaan voor zijn werk. Hij kijkt mij aan. We schudden allebei ons hoofd. Dit jaar slaan we dat maar even over. En bij deze wensen we iedereen een hele fijne kerst!