Blog Sophie: Grote schoonmaak

sophie

Langzaamaan krijgt al het achterstallig onderhoud een plek op mijn to-dolijst. Ik heb zelfs al een fotoboek kunnen maken. Doordat de uren die we kunnen slapen weer toenemen, is er ook energie voor alles wat is blijven liggen. Hoop ik.

Net zat ik een lijst te maken. De schuur staat met stip op nummer één. Dit vooral vanwege het feit dat we er eigenlijk niet meer binnen kunnen. Iets dat ons overigens niet eens meer opviel, totdat de broer van GL voorzichtig opmerkte dat je best eens wat weg mocht gooien.

Dan volgt de tuin. Twee jaar geleden hebben we er nog wat geplant, omdat nummer drie net geboren was en we de kraamvisite in de tuin ontvingen. Nu tiert het onkruid welig, hebben we de boom die maar niet wilde bloeien gewoon omgezaagd in plaats van uitgegraven en groeit de frambozenstruik eigenlijk overal – maar frambozen… ho maar.

En dan de zolder. Toen ik afgelopen week C3 in een rompertje maat 80 probeerde te wringen, drong het tot me door. Ze is gegroeid. Op zolder staan nog kratten vol kleding maat 86-92. Ergens. Tussen de kratten en dozen die in de afgelopen tweeënhalf jaar gevuld zijn met spulletjes waarvan we niet wisten wat we ermee moesten. Op diezelfde manier is ook de schuur overvol geworden.

Vermoeidheid laat zo z’n sporen na. In de tijd dat het heel erg was, hield ik de oudste soms ‘ziek’ thuis van school, omdat ik de moed niet meer had om de kinderen aan te kleden. Opruimen bleef beperkt tot het zicht en alle extra klussen werden vooruit geschoven.

Echter, nu met de zomer in het vooruitzicht en geen slaaptekort als excuus, moeten we wel. GL kan niet zo goed weggooien, ik kan het juist te goed. Dan geef ik speelgoed weg van de oudste, om het uiteindelijk voor de jongste weer te moeten kopen. Maar ach, dan krijgt zij tenminste ook nog wat voor haar verjaardag.

Het liefst huur ik een container en flikker ik zo alles van zolder naar beneden. GL zou er in blijven, vrees ik. Gewoon schoon schip maken, dat levert ook weer ruimte in het hoofd op toch? Ik ben zelfs succesvol aan het lijnen, dus dan moet opruimen zeker lukken.

Arme C3. Voordat we aan de zolder toekomen, heeft ze vast maat 92. Dus moeten we daar beginnen. Hmmm… ik denk dat ik deze week maar wat rompertjes ga kopen. Die heb je toch nooit genoeg! En bovendien, in juni sta ik op een kinderkledingbeurs.  Tegen die tijd kan ik ze vast weer verkopen.Journalist Sophie Fleur (36) is getrouwd en heeft drie kinderen. 

Lees ook:

Borstvoeding
Lijnen

Incasseringsvermogen

Zindelijk
Nachtje weg
Mank
De tevreden poeper
Gewoon lekker laten krijsen

Beeld: Jan Fornan