Blog Sophie: Ik moet je iets bekennen

sophie

Laatst kwam mijn man met boodschappen voor vriendin M. thuis. Ze had gevraagd of hij wat Belgische producten mee kon nemen, aangezien hij daar werkt. Tot mijn grote verbazing zaten er heerlijke chocolaatjes tussen.

Ik vroeg hem: “Waarom neem je die niet voor mij mee?” Hij keek me streng aan en zei: “Jij bent aan de lijn.” Nou lieverd, dan moet ik je iets bekennen…

Beter dan sex

Ik ben niet aan de lijn. Ik weet het, ik weet het, ik heb het de afgelopen weken ongeveer elke dag gezegd en ik ben vorige week maandag ook voortvarend begonnen, maar lieverd, toen jij weer in Brussel zat, heb ik een hele zak M&M’s leeg gesnaaid en dat was eigenlijk nog beter dan sex.

Ja, ik weet dat je me ongeveer elk weekend op moet peppen, omdat ik op zondag een keer de tijd heb om mezelf eens in de spiegel te bekijken en dan vaak toch een beetje moet huilen. En dat ik klaag dat ik geen T-shirts meer pas, of ze eigenlijk wel pas, maar dat alleen wijde truitjes die buik verdoezelen. Ik weet het.

Dat weet jij niet

En het erge is dat ik ook weet dat jij mij mooier vindt als ik tien kilo lichter ben. Dat snap ik. Dat vind ik namelijk zelf ook. En jij als man begrijpt niet waarom ik dan zo langzaam afval. Tja, dat komt dus omdat ik niet lijn, maar ja, dat weet jij niet.

Ik heb het veel te druk om te lijnen. Mijn hoofd zit al helemaal vol. Als ik ga lijnen namelijk, moet ik mezelf eraan herinneren ’s morgens te ontbijten. Nu drink ik koffie tot een uur of één en alles wat ik ’s morgens niet eet, snack ik er ’s avonds bij. Dat weet ik, maar jij niet, omdat je nou eenmaal vaak weg bent voor het werk.

Best wel moe

En als ik ga lijnen, moet ik nee zeggen tegen gebakjes en koekjes en de keren dat ik met de kinderen naar McDonald’s rijd, omdat ik te moe ben om te koken. En oh ja, dit weet jij ook niet, want je zit dan in Brussel.

Eerlijk gezegd vind ik het af en toe best zwaar. En ik ben de laatste tijd ook wel wat vermoeid. De drie draken maken er een spel van wie van de drie nu weer eens ’s nachts wakker is. En ja, daar heb jij ook last van. Vooral in de nachten dat je om 04.00 uur op moet om naar Brussel te gaan. En jij werkt meer dan fulltime en ik niet. En ja, ik wilde zo graag werken en nu ik het doe, is het natuurlijk nog drukker geworden, maar ik kan niet meer zonder.

Ik wil chocolaatjes

Punt is, lieverd, dat ik te moe ben voor zelfdiscipline. Ik hou van jou en onze kinderen, van mijn werk, van het sporten en het dansen, ik hou op dit moment ook even te veel van M&M’s en smeerbare brie. Als ik kleren aan heb, vergeet ik vaak hoe veel vlees er eigenlijk in die broek gestopt zit en onder dat (wijde) truitje.

Dus ik wilde je eigenlijk ook iets vragen. Ik wilde je vragen te blijven luisteren als ik klaag over mijn gewicht en mijn lijf. Ik wil je vragen me toch mooi te blijven vinden, ondanks dat ik er niet meer zo uitzie als toen we trouwden. Ik wil je vragen om me geen lijnadvies te geven als ik weer eens in een dipje zit. En tot slot wil ik je vragen: KOOP GEWOON DIE FUCKING CHOCOLAATJES OOK VOOR MIJ!

Beeld: Heidi Wils