Blog Sophie: Kotsinvasie

blog sophie

Oh, wat jubelde ik vier weken geleden. Ik had het bijna allemaal geregeld. Wat zeg ik… ik had het HELEMAAL geregeld. Geen gedoe met oppas aan huis of gastouders meer, maar ik vond daadwerkelijk een geweldig kinderdagverblijf waar mijn kinderen direct konden starten. Ik was gelukkig. Ik was blij. Ik was euforisch. Maar ik juichte, zoals wel vaker, te vroeg.

Het begon met wat vlekjes op de mond bij A2. Oh nee, dacht ik, krentenbaard. ’s Morgens naar de dokter nadat dochterlief de hele nacht had gehuild van de pijn. Het rare was dat ze ook op haar handen en voeten vlekjes had. Waterpokken zou dus ook nog kunnen. Neen.

kotsinvasie

Kots

Ooit gehoord van de hand-, voet,- en mondziekte? Ik nu dus wel. Pijnlijke blaasjes, mega besmettelijk en koorts. Ik nam natuurlijk meteen voorzorgsmaatregelen. Zette nog net geen plastic tent neer in de kamer, zodat de andere twee meiden het niet zouden krijgen. Dat lukte.

Een ander kinderdagverblijf is blijkbaar ook meteen een nieuwe ziek-zijn-vuurdoop. Want nog geen week later kreeg A2 buikgriep. Ik haat kots. Ook van mijn eigen kinderen. Maar ja, ik stond er toch zowat tot mijn enkels in ’s nachts en de wasmachine draaide overuren. Weer nam ik voorzorgsmaatregelen en het leek goed te gaan.

Drie dagen later kreeg de oudste, A1, een verschrikkelijke kroepaanval. Pseudo-kroep moet ik eigenlijk zeggen. Dat heeft ze al vanaf dat ze zes maanden oud was en ik was er dus mee bekend, maar deze keer raakte ze volledig in paniek en ging de aanval maar niet over. Dus ’s nachts toch maar naar de huisartsenpost, waar ze uiteindelijk aan de vernevelaar mocht. Het was niet fijn, maar het was in ieder geval géén buikgriep.

gif kots 2b

Dettol

Weer twee dagen later begon A1 om 04.00 uur ’s nachts te kotsen. Ja, daar ging ik weer. Echtgenoot GL stond al te douchen, want hij moest vroeg naar zijn werk. Dus bed verschoond, een half uur later ons bed verschoond en net toen ik het helemaal gehad had, hoorde ik braakgeluiden uit de badkamer komen. Ik haat kots, maar ik haat zieke mannen nog net iets meer (want ze zijn zo zielig. Bleh).

gif kots

Er was één geluk. Ik kreeg het namelijk niet, al was ik wel vier dagen misselijk maar dat kon natuurlijk ook komen doordat ik iets te veel kots had gezien (en het was ook goed voor de lijn, dus je hoort mij niet klagen). Ik nam ook deze keer weer voorzorgsmaatregelen. Dettol was mijn beste vriend. Dat voorkwam echter niet dat iedereen die met ons in aanraking kwam, óók ziek werd.

Dat hield dus in dat ook mijn oppasadresjes met de kotsinvasie te maken kregen en ik ineens géén opvang meer had. Maar ook dat virus ging weer voorbij. Vastbesloten om wat slaap in te halen, lag ik vroeg op bed. Dat was maar goed ook. Toen ik ’s morgens A2 uit bed wilde halen, moest ik door een snotstroom waden. Uiteraard had ze ook koorts. Natuurlijk. Want ik heb over anderhalve week vakantie en NU DUS NIET. Waarom wilde ik ook alweer zo graag werken?