Blog Sophie: Nachtje weg

We gingen een nachtje weg, GL en ik. En ziedaar het grote verschil tussen man en vrouw. Fijn, dacht hij, dat wordt een keer of drie sex. Fijn, dacht ik, dat wordt even bijslapen. We kregen geen van beide ons zin.

Een nachtje weg, al velen hadden het ons aangeraden. Even met z’n tweeën. Even geen kinderen, onderbroken nachten of ruzie vanwege te weinig slaap. De laatste maanden waren we zo moe, dat we zelfs ruzie kregen over het slaapkussen van de hond. Hij wilde een deken, ik wilde een kussen. Ja, dat soort kansloze discussies.

Dus eindelijk was het zo ver. We mochten twee dagen en één nacht zonder kroost doorbrengen. Heerlijk! Natuurlijk wilden we zo veel doen, dat we nog amper vrije tijd hadden voor elkaar. Op zaterdag moest er gewinkeld worden. GL doet dat één keer per jaar, dus werd er groots ingeslagen. Ik doe het één keer per maand, maar dat weerhield me er niet van om vier paar schoenen te kopen. (Serieus: op het tweede paar kreeg je 50% korting, dan kan ik niet meer nadenken hoor).

Zelfreinigende jacuzzi

Ook wilden we naar de film. We proberen iedere maand date night te doen, wat bestaat uit sushi eten en naar de film. De laatste tijd was dat erbij ingeschoten. En als we gingen, zaten we in de bioscoop te slapen. Nu zouden we maar liefst twee films gaan zien!

De kamer van het hotel was geweldig. Er stond zelfs een jacuzzi IN de kamer. De receptionist wenste ons met een knipoog heel veel plezier en wees ons erop dat de jacuzzi na gebruik zichzelf chemisch zou gaan reinigen. Oké dan.

Dronken van vrijheid

We voelden ons dronken van zo veel vrijheid. Rustig lunchen. Koffie drinken op het terras met alleen onszelf om ons druk over te maken. Gewoon nog een winkel in, zonder rekening te houden met middagslaapjes. Acht broeken kunnen passen, zonder kinderen uit de etalage te halen (kijk mama, ik ben ook een pop).

En ja, natuurlijk tijd voor elkaar. Kletsen, badderen, een dutje doen voor het eten ’s avonds. ’s Morgens om 10 uur naar de film. Gewoon omdat het kon. Gezellig tegen elkaar aankruipen. En vooral kletsen over…

Klotsende oksels

Tja. De kinderen natuurlijk. Twee dagen hebben we schaamteloos op zitten scheppen over onze geweldige kinderen. Enige afstand bleek voldoende om niet meer te zien dat ze binnen tien minuten een willekeurige kamer in het huis kunnen laten ontploffen, of dat ze voor klotsende oksels zorgen als je bij de één een poepluier aan het verschonen bent, terwijl de ander op tafel klimt en je tegelijkertijd de pup bij de luier probeert weg te houden.

Drie keer sex hebben we niet gehaald. Ik sliep al voordat mijn hoofd het kussen raakte. Jammer genoeg hadden we ook hier een onderbroken nacht. Het hotelpersoneel had – vanwege de hygiëne?- zo’n zweetzeiltje tussen het hoeslaken en het matras gelegd. We werden ’s nachts doorweekt wakker (misschien ook omdat het zo’n dertig graden was op de hotelkamer). We hadden ons verheugd om lekker lang slapen. Natuurlijk was ik om 7.30 uur klaarwakker.

Toen we ’s middags de kinderen bij mijn moeder ophaalden, vertelde ze trots dat al onze dochters de hele nacht door hadden geslapen. En oh ja, ’s morgens werden ze pas na achten wakker. Grmpf.


Lees hier meer blogs van Sophie:
Mank
Nachtbraken
Ontaarde moeder

Beeld: Heidi Wils