Blog Sophie: Weg met die onthoofde oude poppen

opruimen

Drie kinderen hebben we inmiddels. En dan zijn we ook nog best wel van die verzamelaars. Je kunt me dan ook niet gelukkiger maken dan me na een museumbezoek in de souvenirwinkel te droppen. Het liefste sla ik dat hele museum over trouwens.

Dus ons huis is vol. Vol met boeken, speelgoed, magneetjes (want overal waar we komen, kopen we er natuurlijk één), servies en gewone zooi, zoals overal rondslingerende haarspeldjes en ondefinieerbaar spul wat later iets van Pinky Pie blijkt te zijn.

En wat te denken van die stapel ‘nog te lezen’? Die is bijna net zo hoog als het hele huis. En als je tegelijkertijd veel van orde en structuur houdt, zoals ik, is het gewoonweg NIET TE DOEN. Dus ruim ik drie keer per dag op. Of nou ja, eigenlijk is het heen en weer schuiven van spullen, want ruimte is er niet echt.

Droombed

Maar ja, eerst kwam A1 dus werd er een babykamer gerealiseerd. Vervolgens kwam A2, wat betekende dat A1 een kamer op moest schuiven. De inboedel die nog op die kamer stond, werd verdeeld over de zolder en de speelkamer. Daarna kwam A3, wat weer een verhuizing betekende.

Toen konden we heel goedkoop een droombed voor A1 aanschaffen, maar ja, het huisje wat GL zelf getimmerd had, paste vervolgens niet meer op haar kamer – dus hup naar de speelkamer. En ja, je raadt het al, ook A2 ging van een ledikant over naar een groot bed. Nu heb ik dus heel veel opbergruimte in de speelkamer, maar het zijn allemaal verschillende kasten. Voor mijn licht autistische geest een ramp.783bdc04d5ac189a04060e1b9cb31338

Poppenhuis

Dus besloot ik op Pinterest te gaan kijken naar speelkamerindelingen. En ja, nu ben ik er best uit. Allemaal dezelfde Ikea-kasten op een rij met deurtjes ervoor en in het midden zo’n kast met van die bakken erin. Uiteraard ook Ikea. En op Pinterest stonden ook nog geweldige ideeën voor bijvoorbeeld een heel klein deurtje op de plint met daarboven I believe in fairies. Smelt.

Of wat te denken van een poppenhuis in een kast. Deurtjes dicht en weg onrustig beeld van onthoofde houten poppen. Of een barre voor A1 met een spiegel, omdat ze zo van dansen houdt. Kortom: ik ben er helemaal klaar voor. Marktplaats here I come en Ikea… zet de koffie maar klaar.

Lek

En toen bleek er een lek in de vloerverwarming te zitten. Dus in plaats van een nieuwe indeling, moet eerst alles eruit om de vloer open te breken (HORROR). En aangezien de vloer doorloopt naar de keuken en we toch een nieuwe wilden… en aangezien er dan meteen een muur doorgebroken kan worden en we de woonkamer opnieuw moeten laten stuken… dacht ik… mwah, zo’n troep is het nu ook weer niet.

Bron: Pinterest en iStock