VIVA stopt

VIVA stopt

VIVA stopt

Geen resultaten gevonden Misschien heb je de verkeerde zoekterm gebruikt.

Zoekfilters:

Blog Zimra: Afvallen en alcohol

blog zimra geurts

Ik krijg best vaak de vraag: “Hoe doe jij het eigenlijk met alcohol?” Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar niet perse één specifiek antwoord op heb, want iedereen is natuurlijk anders als het op alcohol drinken aankomt. Maar dat het slecht is voor de lijn, weten we allemaal.

Ik had afgelopen week twee leuke feestjes waarbij het erg gezellig werd (lees: waarbij een hoop lekkere drankjes werden gedronken). Ik merk dat na zulke feestjes direct aan mijn lijn en gewicht, óók als ik qua eten niet uit de band spring. Dan merk je meteen weer wat voor enorme invloed alcohol heeft op afvallen.

Vaak las ik daarna een paar balansdagen in. Nooit direct the day after, want dan lig ik nog even lekker met een kater op de bank, maar in de loop van de dagen na een feestje let ik altijd even extra goed op mijn voeding en knal ik er hier een daar een extra work-outje in. Dan ben ik binnen no time weer terug op mijn oude gewicht.

Als het gaat om regelmatig drankgebruik, zoals bijvoorbeeld dat ene gezelligheidsdrankje met vrienden/familie of bij een hapje eten, dan pas ik even op. Een jaar geleden, voordat ik vijftien kilo afviel, dronk ik veel regelmatiger en ook veel méér dan nu.

Maar zodra je aan de gang gaat met de proportionering van eten en drank, drink je bijna vanzelf minder, omdat je daar dan op gefocust bent. Wat er daarnaast ook gebeurt, is dat je alcoholtolerantie omlaag gaat. Toen ik ongeveer de helft was afgevallen van mijn einddoel, en af en toe met vrienden of familie een gezelligheidsdrankje dronk, merkte ik dat ik van één wijntje al redelijk lazarus werd. Op zich wel fijn, omdat ik daardoor nu dus nog maar één of twee drankjes drink. Als je op dat punt bent aangekomen qua alcohol, is dat de nieuwe gewenning van je lichaam en hou je het qua lijn en gewicht veel beter onder controle.

En daarnaast kun je ook nog letten op welke drankjes je bestelt. Een glas rode wijn is al minder slecht dan een zoet, wit wijntje. Wodka staat ook bekend als caloriearm drankje. Dus mocht je, zoals ik, van mixdrankjes houden, bestel dan eens een lekkere wodka/spa rood.


Zimra Geurts (24) is model en werd in 2011 benoemd tot Playmate of the Year. Wekelijks deelt ze haar tips en ervaringen op VIVA.nl.

Lees ook:

SM
De druk van social media

Sexspeeltjes: gewoon doen

Kijk niet naar cellulite!
Wees onverantwoordelijk met je geld
Probeer geen #fitgirl te zijn
Zo kom je onder een afspraak uit
Naaktshoot 2.0

Beeld: Hans-Peter Velthoven