Blog Zimra: Alsof jíj Brad Pitt 2.0 bent?

In deze blog schrijf ik over een kleine (grootachtige) irritatie van mij. Mannen – of andersom soms ook vrouwen – die een héél klein (groot) beetje naast hun schoenen lopen, dat ze soms eventjes vergeten om zelf in de spiegel te kijken.

Net als Jessica Alba

Eén van de spelende factoren in het streven naar uiterlijke perfectie voor een vrouw, is de druk die er vanuit veel mannen lijkt te zijn om aan een bepaalde schoonheidsideaal te voldoen. Dat van bijvoorbeeld de bloedmooie bekende Hollywoodsterren. Je hoort ze dan op zo’n ‘coole’ manier erover praten onderling: ‘Ja man, zoals die Jessica Alba er uitziet, zo horen vrouwen er uit te zien, ouwe!’ Of andersom: als er een (volgens hun) onaantrekkelijke vrouw op bijvoorbeeld tv, of in de stad voorbij komt. ‘Gatverdamme man, check deze ranzige chick dan… bah, zij is te vadsig joh…’

Omdat veel vrouwen weten dat een hoop mannen zo denken en praten, gaan zij zich onzeker voelen en treffen vervolgens allerlei maatregelen om er ‘zo goed mogelijk’ uit te zien. Vaak gaat dit bijna als vanzelf, omdat vrouwen daar over het algemeen zo ontzettend makkelijk vatbaar en gevoelig voor zijn – en dat is echt heel erg jammer. Want kijk die ‘mannen’ eens goed aan die jou hiermee zoveel stress bezorgen. Zien zij er zóó goed uit dan? Zijn zij zelf Brad Pitt 2.0 ofzo?

In your dreams!

Als zij zo makkelijk en lomp gaan lopen roepen dat vrouwen er uit horen te zien zoals Jessica Alba en lekker luid en duidelijk laten weten wanneer ze vrouwen ‘lelijk’ of ‘dik’ vinden, vraag ik mij oprecht af wanneer zij voor het laatst in de spiegel hebben gekeken… Want wakker worden naast een ‘Jessica Alba’ is voor veel van deze lomperiken behoorlijk ver te zoeken. Denk dat wakker worden in een leeg bed, na een droom over Jessica Alba, eerder hun punt van herkenning is.

Mijn punt hierin dames; probeer je vooral van dit soort factoren – in dat (doelloze, onnodige) streven naar uiterlijke perfectie – zo weinig mogelijk aan te trekken. Dat is echt zonde! En een zodanig lompe man die door zulk gedrag alleen maar onzekerheid bij jou losmaakt, is jouw tijd en schoonheid echt totááál niet waard. Daarnaast heeft hij waarschijnlijk ook een bijpassend (oppervlakkig) innerlijk dat nog langer dan zijn uiterlijk geen spiegelbeeld heeft gezien. En believe me, dat is zeker geen ‘boyfriend material’ om zo je best voor te doen! 😉

Foto: Hans-Peter van Velthoven