Blog Zimra: Date-ideeën voor een lege portemonnee

lege portemonnee

Ik heb nu een aantal keer de reactie gehad op mijn blogs dat daten inderdaad goed voor je is – of je nu in een relatie zit of dat je single bent en fearless probeert te worden in het daten. Bijkomstig bij zo’n afspraakje is dat het vaak toch wat geld kost – en in deze tijden kan dat weleens lastig zijn.

Daten hoeft echt niet altijd direct gelijk te staan aan een lege portemonnee. Er zijn zovéél leuke budget dates te verzinnen, die net zo romantisch en gezellig kunnen zijn als uitgebreid uit eten gaan, really! 🙂dateideas(1)

Cheap en gezellig

Hierbij heb ik vast een lijstje met ideeën voor leuke dates waarbij je NIET veel geld uit hoeft te geven:

  • Gezellig samen koken had ik vorige week al genoemd. Zoek eens een interessant nieuw receptje en probeer dit samen te maken, kijken of het lukt! Als het goed is heb je dan een heerlijk avondmaal en de gezelligheid van samen bezig zijn in de keuken.
  • Picknicken. Dit kan zowel in je woonkamer (bijvoorbeeld ‘s winters) of buiten in het natuur met mooi weer.
    Picknicken in de woonkamer klinkt misschien heel gek, maar dit kan hartstikke leuk en romantisch zijn! Schuif de bank wat opzij, leg een lekker kleedje neer, kaarsjes om je heen, wijn en wat lekkere hapjes… Even heerlijk van elkaar genieten. Wat ook handig is aan lekker picknicken in je woonkamer is dat je niet eventueel in de problemen kunt komen met de politie als het flikflooien iets te ver gaat… 😉picknick
  • Kunstexposities waarbij de entree gratis is! Dit klinkt voor sommige mensen waarschijnlijk heel boring, maar je zal nog eens verrast kunnen zijn. Er zijn zoveel verschillende soorten exposities tegenwoordig, doe eens een avondje gek, kunstzinnig! En anders kun je natuurlijk ook gewoon nog altijd samen lachen om alle ‘gekke’ kunst. Vaak geven ze bij dit soort openingen ook een hapje en een drankje weg – dus dat is natuurlijk ook altijd nog mooi meegenomen!
  • Doe alsof je super rijk bent! Deze vind ik zelf altijd wel komisch. Kleed jezelf lekker chique aan en ga dan bijvoorbeeld langs bij een autodealer, doe super geïnteresseerd en vraag of jullie even een testrit mogen maken in een mooie dure auto. Zeg vervolgens dat jullie er even over na gaan denken… Heb je een leuk ritje gehad in een toffe auto en vooral heel veel lol samen!
    Of ga langs bij een open huis van een mooie grote villa en pretendeer alsof je oprechte interesse hebt. Misschien raken jullie zo nog geïnspireerd voor de inrichting van jullie huis… Want wat er duur leuk uitziet, kan ook altijd goedkoper voor een leuk soortgelijk effect zorgen!
  • Gezellig samen buiten schaatsen (’s winters) of skeeleren (’s zomers). Dit is natuurlijk altijd leuk en ook een wat meer actievere date en die zijn ook af en toe lekker! Onderweg kun je stoppen en even lekker uitwaaien op een terras met een drankje, ’s winters de schaatsen uit om lekker te eindigen met warme chocomel! Hmm…
  • Ga naar een open podium met bijvoorbeeld comedy of theater. Vaak heb je in theaters/cafés avonden met optredens van amateur groepen of stand-up comedy en dat kan erg leuk zijn! Dat ze beginnend zijn en nog geen pro’s, wil niet altijd zeggen dat het ook heel slecht is! De grootste artiesten zijn allemaal ooit zo begonnen, dus laat je verrassen.. De entree voor zulke optredens zijn vaak erg goedkoop of soms zelfs gratis. En stel het is echt shit, dan zal je daar waarschijnlijk gewoon om lachen en heb je alsnog een gezellige avond uit gehad samen!

Dit zijn vast een paar ideeën voor een budget date, maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Doe eens origineel, vaak is dat zelfs leuker dan altijd maar uit eten gaan. Een kleine portemonnee hoeft niet te betekenen dat je thuis moet blijven – integendeel!

Beeld: iStock