Blog Zimra: Date night!

date night

Afgelopen keren blogde ik over lekker veel daten als vrijgezel en waarom dat je goed kan doen – maar ook als je in een relatie zit is daten altijd leuk en goed! Of je nou in een prille relatie zit of al jarenlang met dezelfde vent samen vent: vergeet de dates niet!

Daten is eigenlijk gewoon altijd leuk. Het is de beste manier om even goed wat quality time met elkaar te besteden terwijl je iets leuks doet samen. Vooral als je al wat langer samen bent en bijvoorbeeld ook samenwoont, kun je makkelijk in een soort gewenning komen te zitten van niet meer daten, omdat je niet meer hoeft af te spreken om elkaar te zien. Je woont samen en ziet elkaar elke dag. Maar toch zie je elkaar altijd nét even op een andere manier als je gezellig op date gaat – en dat kan alleen maar goed zijn voor je relatie.

Daten is leuk!

‘Date night’ is een bekend fenomeen uit bijvoorbeeld veel Amerikaanse films en series. Daarbij komt het erop neer dat je bijvoorbeeld op een vaste avond in de week samen iets leuks en romantisch gaat doen. Ja, ook al heb je kinderen – dan regel je gewoon een oppas. Want: daten is leuk!DateNight-2-300x225

Dat hoeft echt niet veel te kosten, date night hoeft niet per sé in te houden dat je uitgebreid uit eten gaat. Ook een drankje/cocktail ergens doen of samen thuis iets smakelijks koken met een lekker wijntje erbij, telt als date night. Op zo’n avond voelt het dan even net wat specialer dan een ‘gewone’ avond, omdat je echt je best doet voor elkaar, zoals in het begin van elke relatie. Daarmee herinner je elkaar eraan hoeveel je elkaar nog altijd waardeert en die waardering voelt aan beide kanten heel erg fijn.

Een heerlijk momentje van quality time samen kan je relatie alleen maar goed doen, dus vergeet die belangrijke en vooral fijne momenten niet! Ook al ben je al 50 jaar samen en heb je tien kinderen en 50 kleinkinderen! 😉 Zet het vanaf nu elke week in je agenda: elke relatie verdient een date night!