Blog Zimra: Doe dit niet tijdens een eerste date

eerste date

Afgelopen week schreef ik over lekker erop los daten als single en waarom daten jou juist ontzettend goed kan doen. Ook had ik het over hoe zenuwslopend het kan zijn, zo’n eerste afspraak… vooral aan het begin. Nu kreeg ik de vraag hoe je het beste zo’n eerste date kunt overleven – en er succes van kunt maken!

Hierbij heb ik vooral een aantal tips over wat NIET te doen tijdens een eerste date.. Als je deze in je achterhoofd houdt, kom je denk ik al een heel end in het overleven van de (hopelijk hierdoor dus succesvolle) date!

Kijk uit dat je je niet té sexy kleedt of gedraagt

Wanneer je je tijdens een eerste date te sexy kleedt of gedraagt, kunnen er twee dingen verkeerd gaan; Of je schrikt een man af omdat je iets te ‘out there’ bent, zo snel al… (vaak bereik je dan juist een averechts effect) Of je date kan het ‘verkeerde’ idee gaan krijgen, en gaat ervan uit dat jij ‘makkelijk’ bent voor een lekkere wip – maar meer ook niet… En dat zijn twee dingen die je absoluut niet wilt. Toch? Dus denk eraan dat je outfit verleidelijk is en dat je er leuk uitziet, maar op een classy manier 😉 En flirt, maar flirt met mate!

Drink met mate

Dan kom ik gelijk ook bij mijn tweede tip aan, alles met mate! Kijk dus ook uit dat je niet door de zenuwen heel snel en heel veel gaat drinken. Aan het begin is het natuurlijk top om even snel een lekker alcoholisch drankje te nuttigen om je zenuwen iets te laten zakken, maar kijk uit dat je de rest van de avond niet op diezelfde manier zo doorgaat! Een kleine buzz van de alcohol is lekker, maar je wilt tijdens een eerste date toch niet helemaal straalbezopen zijn… Voor je het weet begin je te praten over dingen waar jij wel de humor van inziet, maar je date (nog) niet.  (been there, done that… beter niet! Haha)

Don’t interrogate the poor guy

Je zit niet in een politieverhoor, je zit in een (hopelijk) leuke en gezellige date waarin je iemand beter leert kennen. Maar er zijn betere manieren om iemand wat beter te leren kennen, dan non-stop vraag na vraag op hem af te vuren alsof je een lijstje afgaat die je stiekem onder de tafel aftikt.

Te veel vragen achter elkaar op een licht-agressieve manier afvuren kan erg intimiderend op iemand overkomen en dat is natuurlijk niet fijn. Een goede manier om dit te vermijden (voor het geval je dit onbewust doet), is om zo veel mogelijk open vragen te stellen. Zo geef je iemand ook de kans om uitgebreid antwoord te geven en is de ander ook gelijk langere tijd aan het woord, waardoor het een gesprek wordt in plaats van een ‘verhoor’. Een open vraag is ook altijd handig bij het voorkomen van stiltes, omdat je daar een gesprek beter mee op gang houdt dan met een ja/nee vraag.

Dit zijn in ieder geval in mijn ogen de drie gouden regels om op te letten bij een eerste date! Probeer ook niet alles teveel te overdenken en steeds maar te malen in je hoofd vlak voor de date, laat lekker los, heb er plezier in en dan loopt het vanzelf los! Zo niet, dan ligt het gewoon aan de ander! Dan maar geen vervolgdate… NEXT! 🙂

Beeld: iStock