Blog Zimra: Een alcoholvrij begin van 2016

blog zimra geurts

Yes, het is weer een nieuw jaar, dus nieuwe ronde en nieuwe kansen! Maar dit jaar doe ik even niet aan goede voornemens, omdat deze meestal toch averechts werken.

Mocht je er daarom wel een aantal hebben, schrijf ze dan – zoals in mijn blog van vorig jaar – omgekeerd op, dat werkt beter 😉

Drinkdecember

Wat ik dit jaar wél doe en ook als aanrader aan jullie meegeef, is een alcoholvrije januari! De decembermaand is natuurlijk een beetje de ‘drinkcember’-maand en dat is hartstikke leuk en gezellig, maar alcohol blijft wel echt één van de dingen die het grootste verschil kunnen uitmaken in je lijn.

Ik ben sowieso een stuk minder gaan drinken het afgelopen jaar. Als gevolg word ik lekker gezellig snel teut. Maar rond de feestdagen wordt er van alles gedronken, waardoor je tolerantie iets omhoog gaat en dat merk je ook wel een beetje aan je lijn. Als je daar vanaf januari zo snel mogelijk vanaf wilt, kun je het allerbeste beginnen bij het houden van een alcoholvrije januarimaand!

Maandje zonder alcohol

Je kunt dan nog zo hard je best doen op het gebied van voeding, door dat ene glaasje bier of wijn kun je dan toch weinig tot geen resultaat zien. Andersom houdt dat in dat je bij een alcoholvrije januarimaand niet eens zo zeer op je voeding hoeft te letten om toch verschil op te merken!

Je moet dus even door de maand heen zien te komen en daarna zal je automatisch minder drinken omdat je (net als ik) weer sneller teut wordt. En hoe moeilijk zal het nu eigenlijk zijn, zo’n maandje zonder alcohol? Vooral met de ‘drinkcember’-maand achter de rug ben je er alleen maar aan toe en zal het vast ook een topgevoel geven. Ok, misschien heb je de eerste week last van wat afkickverschijnselen hier en daar, maar de rest wordt een makkie. Dit kunnen wij wel ladies, who’s with me? 😀

Beeld: Hans-Peter Velthoven


Lees meer blogs van Zimra!
Volgend jaar geen kerststress
– Shop je slank
– Wees onverantwoordelijk met je geld