Blog Zimra: Eten? Ga zitten!

zimra

Altijd als ik door de stad loop, zie ik zoveel mensen lopend eten! Stiekem erger ik me daar altijd aan. Ik houd veel van eten, ben zelfs bijna een beetje obsessief in het genieten van hetgeen dat ik aan het eten ben. Als je lopend eet, kun je toch niet lekker van je eten genieten? Zo zonde!

Behalve zonde is het ook eigenlijk niet gezond voor je. En het gaat al helemaál niet hand in hand met afvallen.

Sneller voldaan

Het is beter om tijdens het eten daar zoveel mogelijk mee bezig te zijn. Als je bewuster eet, eet je meestal ook veel rustiger en dat is véél beter voor je spijsvertering. Plus: je hebt sneller dat voldane gevoel, zodat je niet teveel eet. Zittend eten – zonder veel afleiding erbij – kan dus ook helpen bij het afvallen. Probeer afleiding tijdens het eten te ontwijken! Als je loopt, lukt dat natuurlijk helemaal niet. Ik heb het gevoel dat wanneer je lopend eet, je niet zo goed kunt genieten van je maaltijd (of snack) als wanneer je er even relaxed voor gaat zitten.

Lekkerste van de wereld

Neem dus rustig de tijd wanneer je eet en geniet er echt lekker van! Eten is (naar mijn mening) namelijk één van de leukste, lekkerste en mooiste dingen op deze wereld. Daar wil je toch optimaal van kunnen genieten, in plaats van dat je het zo hop, even snel tussendoor naar binnen schuift?

Als je aan het eind van de dag niet makkelijk kunt navertellen wat je allemaal hebt gegeten, heb je er ook niet echt van genoten. Zonde, toch? Want eten is juist zo lekker. Ik begrijp dat je af en toe haast hebt en even snel wat moet eten – dat heeft iedereen weleens. Maar probeer waar mogelijk toch bewuster bezig te zijn met eten en er ook echt de tijd voor te nemen. Ga er vooral lekker bij zitten!