Blog Zimra: Ga eens daten!

daten

Voor sommige singles klinkt daten als muziek in de oren, voor anderen misschien eerder eng en ongemakkelijk. Toch raad ik aan om lekker veel te gaan daten!

Niet elke date hoeft serieus te zijn. Eén date betekent niet gelijk huisje, boompje, beestje… Probeer met een knipoog naar het ‘daten’ te kijken en je zal zien dat er heel wat uit te halen valt voor jezelf.

Daten voor een beter zelfbeeld

Ik denk namelijk dat daten ook zeker kan resulteren in een beter zelfbeeld. Aan het begin van de date gieren de zenuwen misschien door je keel, maar naarmate de avond vordert wordt dat steeds minder. Was dat nou iets om bang voor te zijn? Ok, alcohol kan ook vaak best aan dat gevoel bijdragen, maar toch… Als je dat gevoel probeert vast te houden, zal het daten alleen maar leuker en leuker worden en kun jij er steeds losser en meer op je gemak in proberen te zijn.

Dan kun je er lekker plezier in gaan hebben, oefenen met flirten, etc. En hoe soepeler dat steeds gaat, hoe fijner je over het algemeen in het dagelijkse leven in je vel gaat zitten.

Douchebag

Natuurlijk bestaat de kans dat je date een ultieme douchebag blijkt te zijn, maar laat dat geen invloed hebben op je ‘new found fearless bitch attitude’! Kan gebeuren. Ben dan ook niet bang om halverwege de date je daar gewoon open en eerlijk over uit te spreken: dat kan toch een uur van je avond schelen waarin je iets leukers had kunnen doen! Blijf nooit met tegenzin lang in een date hangen. Daar maak je het jezelf uiteindelijk juist moeilijker mee. Gewoon direct eerlijk (niet kwetsend, maar eerlijk) zijn.

Hey, en wie weet… Heb je ineens een aantal perfecte dates met mister right en sta je op dat punt al wat zelfverzekerder in je schoenen, wat natuurlijk altijd fijn is als je in de bloei van een relatie lijkt te gaan zitten 🙂

P.S.: Leeftijd is een zeer slechte smoes om het daten te laten zitten! Mijn mamsie is 53 (lijkt 43 :D), date er op los en heeft er hartstikke veel plezier in! Good for you mommy!