Blog Zimra: Te goed voor deze wereld

blog zimra

Eigenlijk was het de bedoeling dat ik deze week zou bloggen over mijn relatie met eten. Dat voelt echter ongepast nu. Ik wil graag aandacht besteden aan een compleet ander onderwerp, namelijk de MH17-vliegramp – want hier kun je niet genoeg bij stilstaan.
Ondanks dat er nauwelijks woorden zijn om deze ramp en dit verlies mee te beschrijven, wil ik er toch wat over kwijt.

Gebroken ziel

Een vriendin van me die voor altijd haar hartsvriendinnetje kwijt is, en de pijn die je door haar ogen heen recht in haar ziel ziet en voelt. Een ziel die nu gebroken en verloren is, die niet meer heel is en ook nooit meer helemaal heel zal zijn. Want zij is een stukje van haarzelf verloren en zo zullen alle nabestaanden nooit meer helemaal heel zijn. En waarvoor?
Zal de mens ooit leren van zijn fouten? Waarom blijven deze wrede dingen gebeuren? Hoe kan het zijn dat 298 onschuldige mensen van hun leven zijn beroofd?

Oneerlijke plek

Zij was zo’n goed mens, zo’n stralende, liefhebbende, prachtige jonge vrouw, in de bloei van haar leven. Zij was er een die te goed was voor deze onbegrijpelijke wereld. Het voelt zo onwerkelijk, maar toch is dit de werkelijkheid… Deze wereld is een oneerlijke plek.
Daarom hoop en geloof ik met alles in mij dat jullie allen op een andere plek zijn, beter en mooier dan deze wereld, waar jullie niks minder dan onvoorwaardelijke liefde, vrijheid en vrede mogen voelen.

Want jullie, jullie waren allen te goed voor deze wereld…

Ben elke dag dankbaar voor datgeen wat je nog hebt, datgeen wat jou het allergelukkigst maakt in het leven, datgeen wat meer dan al het materialistische in de wereld voor jou betekent, ben elke dag dat je leeft dankbaar voor jouw dierbaren. Laat de onbeschrijfelijke pijn en leed van deze tragische ramp niet aan je voorbij gaan, ook als het misschien niet direct invloed op jou heeft. Mijn hart en gedachten gaan uit naar alle nabestaanden. Weet dat jullie, ondanks dat het zo voelt, niet alleen zijn in deze donkere tijd.

Beeld: ANP